Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Acatistierul lunii Noiembrie

Mai multe imagini

Acatistierul lunii Noiembrie

Rezumat: Cartea de faţă cuprinde 23 de acatiste, după cum urmează: acatistul Intrării Maicii Domnului în Biserică, acatistele Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al arhanghelului Rafail, şi încă 20 de acatiste închinate sfinţilor, mucenicilor şi cuvioşilor prăznuiţi în luna noiembrie. Acatistele sunt ordonate după data de prăznuire a Sfântului căruia îi este închinat.
Editura Doxologia
An Aparitie 2012
Nr. Pagini 486
Limba Română
Dimensiuni (mm) 135 x 208 x 26
Tip Coperta Cartonata
Greutate (kg) 0.5450
Cod Produs DOX-9786068278827
49,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți de Rugăciuni :

Descriere Detaliată

Între rugăciunile Bisericii, un loc deosebit îl ocupă slujba acatistului. Această rugăciune poate să fie făcută în biserică sau acasă de credincios, ca rugăciune zilnică sau ca laudă adusă lui Dumnezeu prin cinstirea sfinţilor, a celor plăcuţi Lui. 
Istoria acatistului începe în secolul al VII-lea, când a fost alcătuit „Acatistul Maicii Domnului”, ca rugăciune de mulţumire adusă lui Dumnezeu şi Maicii Domnului pentru ocrotirea Constantinopolului în faţa atacurilor perşilor şi avarilor din anul 626. Acest prim acatist, atribuit lui Roman Melodul, este compus din 24 de icoase şi condace şi este cunoscut astăzi ca „Acatistul Bunei Vestiri”, şi se săvârşeşte în vinerea din a cincea săptămână din Postul Mare (anul acesta, pe 30 martie).
După modelul acestui acatist, în Biserica Greacă mai întâi, apoi în Biserica Slavă şi în Biserica Română, au apărut, ca manifestări ale evlaviei, numeroase acatiste închinate lui Dumnezeu, momentelor deosebite din viaţa Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ale Maicii Sale, dar şi sfinţilor. Cu timpul, acatistele au fost grupate în colecţii, apărând „Acatistierele” sau „Buchetele de acatiste”.
În anul 2011, la Editura Doxologia, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a început un proiect editorial care are ca finalitate editarea tuturor acatistelor sfinţilor, grupate în douăsprezece volume, pentru fiecare lună a anului. Astfel, orice creştin ortodox practicant are posibilitatea ca, alături de rugăciunile zilnice, să se adreseze lui Dumnezeu, prin cuvintele imnografilor, aleşilor Lui, prăznuiţi în ziua respectivă. Rugăciunile dedicate sfântului sau sfinţilor prăznuiţi în ziua respectivă sunt adresate lui Dumnezeu, sporesc evlavia creştinului, povăţuiesc pe calea mântuirii şi sunt căi luminoase de urmat în bezna în care rătăcim zilnic.
Aceste cărţi ziditoare de suflet sunt necesare fiecărui creştin iubitor de rugăciune, care doreşte să înveţe din exemplul sfinţilor şi totodată să-şi menţină sufletul aproape de Dumnezeu. De asemenea, creştinul poate să-L cinstească pe Dumnezeu prin slujba acatistului sfântului din ziua respectivă, dar, în acelaşi timp, să ceară şi ajutorul lui pentru petrecerea cu folos a vieţii pământeşti. De asemenea, rugăciunea adresată lui Dumnezeu prin intermediul acatistelor poate fi făcută în orice vreme. Cu alte cuvinte, un creştin care are o evlavie deosebită pentru un sfânt îi poate cere ajutorul, îi poate citi acatistul în orice zi, nu doar în ziua dedicată de Biserică sfântului respectiv.
Gheorghe Păduraru

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes