Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Album Manastirea Putna

Mai multe imagini

Album Manastirea Putna

Rezumat: Album ce contine fotografii si texte despre istoria, odoarele si rosturile Manastirii Putna.
Autor(i) Colectiv
Editura Man. Putna
An Aparitie 2010
Nr. Pagini 557
Limba Română
Dimensiuni (mm) 248x326x38
Tip Coperta Cartonata
Greutate (kg) 3.2000
Cod Produs MPM-9786069229224
190,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți :

Descriere Detaliată

Acum aproape 550 de ani, Dumnezeu a aprins inima si a indreptat pasii Domnitorului Moldovei Stefan cel Mare si Sfant pentru a alege locul de zidire al manastirii Putna, lacas de ingropare pentru el si pentru familia lui. Locul a fost ales prin tragerea cu arcul a unei sageti care a fost purtata in vazduh de insasi pronia divina tocmai acolo unde, cu veacuri in urma, fusese o sihastrie stiuta numai de Bunul Dumnezeu, acoperita cu vremea de o padure de paltini.

Cand marele istoric N. Iorga scria despre cultura si operele de arta create pe pamantul tarii noastre, dupa risipirea Imeriului Bizantin, ca fiind "Bizant dupa Bizant", credem ca a avut in minte, in primul rand, capodopere de genul celor care se afla pastrate in tezaurul Putnei, si, apoi, arhitectura si frescele bisericilor ctitorite de Stefan cel Mare. Toate aceste opere de arta marturisesc vrednicia creatoare a smeritilor calugari si a crestinilor nostri ortodocsi, fii ai Bisericii si ai neamului nostru romansesc, adanci cunoscatori si adevarati traitori ai invataturii si ai credintei noastre crestin-ortodoxe.

Cu vrerea Tatalui, cu ajutorul Fiului si cu savarsirea Sfantului Duh apare aceasta lucrare despre istoria, odoarele si rosturile Manastirii Putna in anul 2010.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes