Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Andrei, Apostolul lupilor

Mai multe imagini

Andrei, Apostolul lupilor

Rezumat: Lucrarea de fata, elaborata cu multa competenta si acrivie de catre ziaristul si publicistul crestin Dumitru Manolache – cel care se ingrijeste de una din paginile de spiritualitate a cotidianului Patriarhiei Romane „Lumina”, constituie un demers mai vechi a domniei sale, deoarece aceasta carte face parte din cea de a doua editie, revizuita si imbunatatita si este rodul unei investigatii jurnalistice de peste 15 ani, sprijinita din plin de catre Biserica Ortodoxa Romana. O investigatie concretizata si fructificata intr-un volum de aproape 500 de pagini, ce isi propune sa aduca dovezi substantiale pentru o afirmatie pe care o lanseaza intr-un mod cat se poate de transant. (Drd. Stelian Gombos)

Andrei, Apostolul lupilor este cea mai completă sinteză de până astăzi a tradiţiei globale privitoare la Sf. Andrei şi la originile apostolice ale creştinismului românesc, oferind reflecţiei teologice un vast material factologic, în parte inedit, într-o vreme în care conştiinţa românească are nevoie mai mult decât oricând de o recuperatio a propriilor temeiuri istorice şi religioase." Răzvan Codrescu
Autor(i) Dumitru Manolache
Editura Dacica
An Aparitie 2008
Nr. Pagini 496
Limba Română
Dimensiuni (mm) 135 x 205 x 25
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.4980
Cod Produs DAC-9789738807693
39,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Viețile Sfinților : : Teologie Contemporană : : Biografii :

Descriere Detaliată

Cu alte cuvinte, cartea jurnalistului crestin, apologet si marturisitor -Dumitru Manolache este si reportaj si eseu (dovada in acest sens, sta copiosul si bogatul indice bibliografic de la sfarsitul volumului), si roman, dupa cum se vede in capitolul despre vindecarea leprosului din cetatea Patras – Grecia, ca fiind ultima minune a Sfantului Apostol Andrei, precum si rastignirea sa pe o cruce in forma de x. „Sunt constient de faptul ca este un volum care va da nastere multor discutii. Dar daca nu ar fi asa, atunci ce fel de carte ar mai fi?” – se intreaba retoric autorul. Caci multe dispute poate provoca, cu siguranta, o informatie strecurata in ultimul capitol al cartii, intitulat in mod sugestiv „Urmele Sfantului Andrei”, despre traditia alegerii si prelucrarii lemnului de rezonanta (pentru viorile Stradivarius), adusa in Bucovina de catre ucenicii iudei ai Sfantului Andrei... Dumitru Manolache ne impartaseste si motivul ori mobilul investigatiei sale, profesioniste si harnice si anume: un pelerinaj facut in anii “90 la manastirea Dervent – Constanta, unde s-a simtit intr-o noapte vizitat de chipul Sfantului, cu care apoi, putem spune ca s-a intalnit intr-un mod cat se poate de “personal” in anul1996 cand cinstitul sau cap – ce se pastreaza la Catedrala Mitropolitana din Patras a fost adus intr-o procesiune solemna in Romania - la Iasi si Galati. Mentionam faptul ca la 30 Noiembrie, el a fost rastignit la Patras, dupa o ultima minune pe care am mentionat-o mai sus. De fapt aici se pastreaza doar capul Sfantului, trupul ajungand in Basillica San Pietro din Roma – Italia. Si totusi Sfantul Apostol Andrei – delegat fiind de catre Sinodul de la Ierusalim din anul 50 sa propovaduiasca cuvantului Domnului nostru Iisus Hristos in Scythia (Maior si Minor), deci pe tarmurile romanesc si rusesc ale Marii Negre, este venerat astazi in special in lumea rasariteana, ortodoxa, drept maritoare. (Drd. Stelian Gombos)

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes