Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Biserica. Sinagoga. Loja

Mai multe imagini

Biserica. Sinagoga. Loja

Rezumat:

Radiografie comparativa a temeiurilor traditionale si a starii actuale a celor doua mari religii biblice, cartea de fata arata cu precadere cum amandoua deopotriva, dincolo de tensiunile istorice existente intre ele, sunt agresate de spiritul dizolvant al (franc)masoneriei, aproape generalizat astazi ca paradigma ideologica dominanta a modernitatii crepusculare

Autor(i) Mihail Gavril
An Aparitie 2007
Nr. Pagini 125
Limba Română
Dimensiuni (mm) 130 x 200 x 9
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.1120
Cod Produs PUN-9738564441
5,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Teologie Contemporană :

Descriere Detaliată

Lamurire editoriala

Adresata unui public larg, cartea sintetizeaza lamuritor si nepretentios o vasta informatie (ale carei principale repere se regasesc in Anexa bibliografica). Desi perspectiva autorului este cea a crestinismului ortodox, discursul sau nu este exclusivist, ci vadeste o larga intelegere a iudaismului si un ton critic echilibrat, de onesta rigoare argumentativa.

Titlul (dublat de un subtitlu intreit metaforic) nu pune nicidecum pe picior de egalitate Loja cu Biserica sau Sinagoga, ci indica prin juxtapunere cuprinderea problemelor abordate. Structura cartii este ea insasi ternara: prima parte este o introducere catehetica in doctrina, istoria si viata Bisericii; a doua parte prezinta statutul traditional si pe cel actual al Sinagogii (subliniindu-se atat deosebirile, cat si asemanarile fata de Biserica); partea a treia desconspira pretentiile nelegitime ale sincretismului masonic de a se substitui religiilor traditionale, relativizandu-le si dizolvandu-le temeiurile.

Autorul arata, punctual si deslusit, multiplele incompatibilitati dintre religiile biblice si pseudo-spiritualitatea de tip masonic, cu un accent aparte pe dimensiunea caritativa (intrucat francmasoneria cauta sa se legitimeze de regula prin pretinsul ei statut formal de �organizatie filantropica�).

Crestinismul este, inainte de toate, urmare a lui Hristos (imitatio Christi). Asemenea Mantuitorului in pustia Carantaniei, crestinul este permanent ispitit de fortele raului, pe care este chemat sa le identifice si sa le biruie (Vade retro). Iudaismul (mozaismul) este vazut in conditia paulinica de pe drumul Damascului, de dinaintea convertirii prin dumnezeiasca straluminare. Francmasoneria, in pofida retoricii ei �constructive�, nu este, in ultima analiza, decat un permanent factor dizolvant, de care crestinul si evreul au a se pazi deopotriva, daca nu vor sa-si tradeze esential credinta, relatia mistica si morala cu Dumnezeu si cu semenii.

Pentru a se lamuri inca si mai bine pozitia crestin-ortodoxa fata de manevrele si provocarile de tip masonic (preluate de mai toate ideologiile de stanga ale lumii contemporane), volumul include si o Anexa documentara cu hotararea de condamnare oficiala a francmasoneriei luata de Sf. Sinod al B.O.R. la data de 11 martie 1937 (si ramasa inca in vigoare), pe baza raportului intocmit de Mitropolitul Nicolae Balan (1882-1955).

Am decis publicarea cartii cu incredintarea ca fiecare cititor atent si onest � fie el crestin, evreu sau chiar mason conjunctural � se va alege din ea cu o corecta orientare argumentativa si cu prilejul de a medita in mai buna cunostinta de cauza asupra lumii in care traim si asupra propriului sau �pariu� existential. Caci numai de aici poate incepe adevarata libertate, care inseamna lamurire si asumare responsabila a asezarii noastre intre veac si vesnicie.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes