Skip to Store Area:

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Blog Publicatii Ortodoxe

 • Am schimbat numarul de telefon

  De astazi, 08.05.2014, echipa Publicatii Ortodoxe va raspunde la noul numar de telefon:

  0745-03.77.00

  Va multumim pentru ca ati ales sa cumparati de la noi!

 • Au aparut mineiele pe februarie si aprilie

  Minei februarieEditura Institutului Biblic si de Misiune a Bisericii Ortodoxe Romane a editat, in cele din urma, cele doua mineie lipsa din colectia pe tot anul, si anume mineiul pe februarie si mineiul pe aprilie. Le puteti achizitiona acum in libraria de carti ortodoxe.

 • Rezolvare problema cu comenzile online

  In zilele de 2-6 februarie 2014, clientii nostri ne-au semnalat faptul ca nu pot plasa comenzi online. In acest sens, am facut verificari si dorim sa va anuntam ca problemele de ordin tehnic s-au rezolvat si comenzile se pot prelua din nou online.
  Publicatii Ortodoxe

 • De pe 1 august 2013 vom livra colete numai prin firma de curierat Cargus

  CargusDin data de 1 august 2013 intra in vigoare contractul negociat cu firma de curierat rapid Cargus, ce va livra  toate coletele noastre la pret unic, indiferent de distanta.

  Astfel, veti plati pentru un colet cu ramburs de maxim 1 kg 15.38 lei, iar pentru un colet de 10 kg, 24.75 lei.

  Pentru coletele achitate in avans, cu cardul sau prin virament bancar, costul pentru expedierea unui colet de maxim 1 kg scade la 10.42 lei, iar pentru unul de 10 kg, pretul va fi de 18.85 lei. Continue reading

 • Carti de la Editura 'Oastea Domnului'

  Din data de 2 august 2012 avem un parteneriat și cu Editura „Oastea Domnului” din Sibiu. Peste 130 de titluri vă așteaptă începând cu 10 august!

 • Carti de la Editura Reintregirea

  Doamne ajută!

  Din data de 02.08.2012 am adăugat în lista furnizorilor și Editura Reîntregirea a Arhiepiscopiei Alba, astfel că începând cu data de 10 august (cel mai devreme) veți putea achiziționa de pe Publicații Ortodoxe toate titlurile disponibile de la Editura Reîntregirea.

 • Carti de la Editura Renasterea

  Din data de 26.06.2012 am încheiat un parteneriat și cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Editura Renașterea, astfel că în curând veți putea achiziționa de pe Publicații Ortodoxe și cărți de la Editura Renașterea.

 • "Plângeau pietrele de mila sărmanilor oameni care foiau în jom ca viermii în rană"

   De curând a văzut lumina tiparului volumul "Să nu ne răzbunaţi! Mărturii despre suferinţele sfinţilor din Basarabia" , primul din seria de cărţi ce însumează relatările celor care au trăit vitregiile istoriei sub comunism. Rezultat al unui amplu proiect de cercetare iniţiat de monahul Moise Iorgovan de la mănăstirea Oaşa, volumul povesteşte adevăruri zguduitoare, pe care regimul şi-a dat toată străduinţa să le şteargă din istorie.  Vă invităm la lectura unui mic fragment din carte, care povesteşte ororile foametei din Basarabia anilor 1946-1947.

  "Cum seceta începuse din sud, din stepa Bălţului, în ţinuturile din nord se mai găseau ceva roade, şi ţăranii au pornit într-acolo după o bucată de pâine, o fărâmă de măligă sau altceva de mâncare. Vindeau icoanele de prin casă, prosoape, covoare, lucruri din aur, vindeau orice pentru cât de puţină hrană. Noi am avut noroc că bunelul a fost înţelept, a făcut o groapă mare de sfeclă de nutreţ, a ştiut să dosească oleacă de pâine, am avut văcuşoară şi câteva oiţe. Totuşi, când am ajuns în primăvară, foamea a dat buzna şi la noi în casă. Atunci bunelul a pregătit vreo douăzeci de piei de miel şi m-a trimis cu ele în Bucovina, după hrană. Împlinisem de acum 18 ani, eram descurcăreţ şi bunelul avea nădejde în mine. Continue reading

 • "Când îţi vine mânia, strânge din dinţi cu tărie"

  Vă propunem spre lectură un mic fragment din cartea "Mărturii din viaţa monahală", o culegere din scrisorile lui Gheron Iosif către fiii săi duhovniceşti, pe care o găsiţi pe rafturile librăriei noastre. Cartea, după părerea editorilor, rămâne a fi cea mai importantă lucrare publicată  de editura "Bizantina".

  "Îmi scrii despre mânia faţă de cel cu inima împietrită. Mânia, în sine, este firească. Precum nervii în corp, aceasta este nerv al sufletului. Fiecare suntem datori să o folosim împotriva demonilor, a oamenilor eretici şi împotriva a tot ce ne împiedică în calea spre Dumnezeu. Dacă te mânii împotriva fraţilor tăi sau, ieşindu-ţi din fire, strici toată lucrarea mâinilor tale, să ştii că suferi de slavă deşartă şi faci abuz de acest nerv al sufletului. Eliberează-te de aceasta prin dragoste faţă de toţi şi prin smerenie adevărată. Când îţi vine mânia, strânge din dinţi cu tărie şi să nu vorbeşti în nici un fel celui care te ocărăşte sau te necinsteşte, te ceartă sau te ispiteşte în multe feluri fără vreun motiv. Atunci şarpele se va răsuci în inima ta, se va ridica până în gât, dar dacă nu-l laşi să iasă se va înnăbuşi şi va crăpa. Dacă acest lucru se va repeta de câteva ori, se va împuţina şi în cele din urmă va înceta. Continue reading

 • 11 pricini pentru care îngăduie Dumnezeu să pătimească drepţii

  Vă invităm să lecturaţi câteva crâmpeie din volumul al 18-lea "Ne vorbeşte Părintele Cleopa", proaspăt apărut la editura mănăstirii Sihăstria. Cartea aşteaptă cu nerăbdare să fie citită şi vă face din ochi de pe rafturile librăriei noastre. Fragmentul este intitulat: "Unsprezece pricini pentru care îngăduie Dumnezeu să pătimească drepţii în lumea aceasta".

  "Unii din cei slabi în credinţă se smintesc văzând necazurile şi ispitele ce vin asupra drepţilor. Dar Sfântul Ioan Gură de Aur şi Sfânta Scriptură ne spun luminat câteva pricini pentru pătimirile acestora:

  1. Pentru ca sfinţii să nu se mândrească de mărirea faptelor bune şi a minunilor pe care le fac ei.
  2. Pentru ca să nu socotească cineva că sfinţii sunt dumnezei, iar nu oameni.
  3. Pentru a se arăta că puterea lui Dumnezeu biruieşte prin cei slabi şi neputincioşi şi prin ei se propovăduieşte Evanghelia lui Hristos.
  4. Pentru a se face mai arătată răbdarea sfinţilor şi că nu slujesc lui Dumnezeu pentru plată.
  5. Pentru a ne înţelepţi pe noi şi a filosofa despre înviere. Căci dacă vei vedea că un om drept şi având multe fapte bune a pătimit multe necazuri şi nevoi şi aşa s-a dus de aici, chiar şi nevrând, te gândeşti că trebuie să fie o judecată de apoi. Căci dacă oamenii nu lasă fără plată pe cei ce le slujesc, cu atât mai mult Dumnezeu nu va lăsa neîncununaţi pe cei ce pătimesc şi se nevoiesc pentru El, care sunt drepţii şi sfinţii. Continue reading

Items 1 to 10 of 29 total

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3