Skip to Store Area:

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Niciodată să nu judeci pe nimeni

Am găsit pe Facebook o fotografie însoțită de un text in limba engleză, ce mi s-a părut că merită a fi tradus.

Sala de operatieUn medic a intrat în spital în grabă după ce a primit un telefon urgent în care era chemat în sala de operație. A răspuns cât se poate de repede, și-a schimbat hainele și s-a îndreptat direct spre blocul operator.

În sala de așteptare era nerăbdător tatăl băiatului ce stătea pe masa de operație. Când l-a văzut pe doctor, acesta a început să țipe:

„- Ce v-a luat atât de mult timp să ajungeți? Nu vă dați oare seama că viața fiului meu e în pericol? Chiar nu aveți simțul responsabilității?”

Doctorul a zâmbit și a răspuns:

„Îmi pare rău, nu eram în spital și am venit cât de repede am putut după ce am primit telefonul. Acum însă, vă rog să vă liniștiți pentru a-mi continua munca.”

„Să mă calmez?! Dacă fiul dumneavoastră ar fi fost acum în sala de operație v-ați fi calmat? Dacă fiul dvs. ar muri în acest moment ce-ați face??” a mai țipat tatăl furios.

Medicul a zâmbit din nou și a răspuns: „Vă voi spune ceea ce Iov a spus în Sfânta Scriptură. <<Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvântat. (Iov 1, 21)>>. Doctorii nu pot prelungi viața. Mergi și te roagă pentru fiul tău, iar noi ne vom strădui, cu mila Domnului, sa-l salvăm.”

„E așa de ușor să dați sfaturi când n-aveți nicio grijă...” a mai murmurat tatăl.

Operația a durat câteva ore, după care doctorul a ieșit afară bucuros, „Slavă Domnului! Fiul dumneavoastră este salvat!”

Și fără să mai aștepte reacția tatălui a ieșit grăbit. „Dacă aveți vreo nelămurire, întrebați-o pe asistentă!”

„De ce e atât de arogant? Nu a putut aștepta câteva minute ca să-l întreb despre starea fiului meu?” a comentat câteva minute mai târziu către asistentă.

Cu lacrimi în ochi, asistenta i-a răspuns: „Fiul lui a murit ieri într-un accident rutier și era la înmormântare când l-am sunat să vină urgent să-l opereze pe fiul dvs. Și acum, după ce a salvat viața fiului dvs., a plecat în grabă pentru a participa la îngropare.”

NICIODATĂ SĂ NU JUDECI PE NIMENI pentru că nu știi ce viață au și prin ce trec!

De câte ori nu am fost oare în postura tatălui?

Leave a Reply