Skip to Store Area:

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Info

 • Am schimbat numarul de telefon

  De astazi, 08.05.2014, echipa Publicatii Ortodoxe va raspunde la noul numar de telefon:

  0745-03.77.00

  Va multumim pentru ca ati ales sa cumparati de la noi!

 • Au aparut mineiele pe februarie si aprilie

  Minei februarieEditura Institutului Biblic si de Misiune a Bisericii Ortodoxe Romane a editat, in cele din urma, cele doua mineie lipsa din colectia pe tot anul, si anume mineiul pe februarie si mineiul pe aprilie. Le puteti achizitiona acum in libraria de carti ortodoxe.

 • Rezolvare problema cu comenzile online

  In zilele de 2-6 februarie 2014, clientii nostri ne-au semnalat faptul ca nu pot plasa comenzi online. In acest sens, am facut verificari si dorim sa va anuntam ca problemele de ordin tehnic s-au rezolvat si comenzile se pot prelua din nou online.
  Publicatii Ortodoxe

 • De pe 1 august 2013 vom livra colete numai prin firma de curierat Cargus

  CargusDin data de 1 august 2013 intra in vigoare contractul negociat cu firma de curierat rapid Cargus, ce va livra  toate coletele noastre la pret unic, indiferent de distanta.

  Astfel, veti plati pentru un colet cu ramburs de maxim 1 kg 15.38 lei, iar pentru un colet de 10 kg, 24.75 lei.

  Pentru coletele achitate in avans, cu cardul sau prin virament bancar, costul pentru expedierea unui colet de maxim 1 kg scade la 10.42 lei, iar pentru unul de 10 kg, pretul va fi de 18.85 lei. Continue reading

 • Carti de la Editura 'Oastea Domnului'

  Din data de 2 august 2012 avem un parteneriat și cu Editura „Oastea Domnului” din Sibiu. Peste 130 de titluri vă așteaptă începând cu 10 august!

 • Carti de la Editura Reintregirea

  Doamne ajută!

  Din data de 02.08.2012 am adăugat în lista furnizorilor și Editura Reîntregirea a Arhiepiscopiei Alba, astfel că începând cu data de 10 august (cel mai devreme) veți putea achiziționa de pe Publicații Ortodoxe toate titlurile disponibile de la Editura Reîntregirea.

 • Carti de la Editura Renasterea

  Din data de 26.06.2012 am încheiat un parteneriat și cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Editura Renașterea, astfel că în curând veți putea achiziționa de pe Publicații Ortodoxe și cărți de la Editura Renașterea.

 • Instituirea Sfintei Euharistii la Cina cea de Taină

  "Consacrarea pâinii şi a vinului de către Hristos la Cina cea de Taină constituie de fapt unul din momentele în care a luat fiinţă Biserica" afirmă Natalia Manoilescu-Dinu în cartea sa "Iisus Hristos Mântuitorul în lumina Sfintelor Evanghelii". Vă propunem în continuare spre întărire în credinţă un mic fragment din capitolul "Cina cea de Taină", din care veţi afla despre instituirea Sfintei Euharistii, care a avut loc în Sfânta şi Marea Joi. Cartea a apărut în 2004 la editura "Bizantina" şi o puteţi găsi pe rafturile noastre: http://www.publicatiiortodoxe.ro/iisus-hristos-mantuitorul-in-lumina-sfintelor-evanghelii.html

  La Jertfa Sa sângeroasă adusă pe Golgota, carea avea să însemne biruirea morţii şi a păcatului, trebuia să participe în mod direct şi omul, spre a-şi putea însuşi roadele acesteia. Sfântul Pavel va spune: „De câte ori veţi mânca această pâine şi veţi bea acest pahar, moartea Domnului vestiţi până când va veni” (I Corinteni 11, 26), iar Iisus va condiţiona anticipat mântuirea de participareala Euharistie, care actualizează pentru veşnicie jertfa Sa: „Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viaţa lumii este trupul Meu” (Ioan 6, 51). Sfânta Euharistie, perpetuând astfel biruinţa asupra morţii, reprezintă pentru cel ce o primeşte fermentul vieţii veşnice. De aceea, tot la Capernaum, Domnul spusese că acel care mănâncă pâinea coborâtă din cer, adică preasfântul Său Trup, „viu va fi în veci” şi „va trăi în veac” (Ioan 6, 50 şi 58). Între primirea Sfintei Euharistii şi dobândirea vieţii de veci este deci o legătură directă, participarea la această taină făcând posibilă învierea, realizată prin prefacerea trupurilor stricăcioase în trupuri nepieritoare. „Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi” (6, 54). Continue reading

 • Cântare de îngropare şi de biruinţă

  Cu paşi grăbiţi se apropie Sfânta şi Marea Vineri, ziua în care Mântuitorul nostru Iisus Hristos a fost răstignit. În această zi în biserică răsună o cântare deosebită care străpunge  orice inimă împietrită: Prohodul Domnului. Despre această cântare teologul rus Serghei Bulgakov spunea că este „cea mai frumoasă creaţie liturgică bisericească şi geniul creaţiei liturgice ortodoxe”. O interpretare care taie suflarea o putem auzi în matca rugăciunilor înălţate de monahii putneni, la "Ierusalimul românesc". De aţi descoperit frumuseţea profundă a cântărilor Prohodului Domnului, ori sunteţi abia pe pragul descoperirii, vă îndemnăm să vă desfătaţi auzul sufletului cu interpretarea acestui imn de către călugării mănăstirii Putna. CD-ul îl găsiţi pe rafturile librăriei noastre: http://www.publicatiiortodoxe.ro/multimedia/cantari-psaltice-1/prohodul-domnului-sf-manastire-putna-cd.html

  "Prohodul Domnului, cea mai frumoasă creaţie liturgică a Bisericii Ortodoxe, este cântarea care rezumă Taina Mântuitorului Hristos, Taina Patimilor, Taina Învierii Sale şi a mântuirii noastre. Prohodul este, în acelaşi timp, cântare de îngropare a Domnului, dar şi cântare de biruinţă a credincioşilor: "Iisus, Viaţa, gustând moarte acum, pe toţi oamenii de moarte i-a izbăvit şi viaţă tuturor le-a dăruit".

  În faţa morţii Mântuitorului Iisus Hristos şi a Îngropării Sale, Biserica a rânduit o frumoasă cântare care, printr-un limbaj doxologic, de slăvire a lui Dumnezeu, prezintă credincioşilor realităţile dumnezeieşti tainice, petrecute atunci, cărora le suntem şi noi părtaşi astăzi. Înaintea Sfântului Epitaf, preoţii şi credincioşii actualizează şi recapitulează liturgic înmormântarea Domnului. Aceştia devin părtaşi într-un mod tainic, dar adevărat evenimentelor istoriei mântuirii petrecute atunci. Continue reading

 • Impresii după lansarea cărții ”Merinde pentru monahi”

  Marți, 3 aprilie 2012, la orele 19, la Librăria Bizantină din București, a avut loc lansarea cărții „Merinde pentru monahi”, volumul 1 din Colecția „Crinii Țarinii”, editată la Mănăstirea Putna.

  Au luat cuvântul Pr. Arhim. Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna și Pr. Prof. Dr. Constantin Coman. Discuția a fost moderată de Dl. Cristian Curte, redactorul șef al publicației „Lumea Monahilor”.

  Vă prezentăm înregistrarea video integrală, precum și câteva imagini de la eveniment. Cei care vor să cumpere cartea pot s-o comande de aici.

Items 1 to 10 of 13 total

Page:
 1. 1
 2. 2