Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Ştefan cel Mare şi Sfânt. Atlet al credinţei creştine:  simpozion: Putna, 2004

Mai multe imagini

Ştefan cel Mare şi Sfânt. Atlet al credinţei creştine: simpozion: Putna, 2004

Rezumat:

Volumul de faţă cuprinde lucrările scrise cu ocazia simpozionului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Atlet al credinţei creştine iniţiat, organizat şi găzduit, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Pimen, la Mănăstirea Putna, în perioada 18-25 aprilie 2004.

Editura Man. Putna
An Aparitie 2004
Nr. Pagini 522
Limba Română
Dimensiuni (mm) 170 x 240 x 30
Tip Coperta Cartonata
Greutate (kg) 1.3360
Cod Produs MPM-9738122775
80,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Istorie : : Biografii :

Descriere Detaliată

         Acest volum s-a născut dintr-o idee îndrăzneaţă, dintr-o colaborare exemplară şi dintr-o solidaritate remarcabilă. Dorinţa vie şi stăruitoare a obştii putnene şi a Prea Cuviosului Arhimandrit Melchisedec, stareţul mănăstirii, a chemat la Putna specialişti cu preocupări, mai vechi sau mai noi, dar recunoscute şi rodnice, închinate cunoaşterii lui Ştefan, a ţării şi a epocii sale. Însă ceea ce fusese gândit iniţial ca un seminar de lucru s-a transformat, datorită numărului mare de participanţi din ţară şi din afara hotarelor ţării, într-un adevărat simpozion internaţional. Istorici din Franţa, din Grecia, din Rusia, din Ucraina şi, bineînţeles, din România s-au adunat la Putna pentru a-şi prezenta cercetările şi descoperirile legate de personalitatea şi epoca principelui moldav.
         Pentru prima dată, o reuniune ştiinţifică de acest gen şi de o asemenea amploare s-a desfăşurat într-un aşezământ monahal. Pentru prima dată, obştea monahală a fost gazda obştii istoricilor. Cu grijă caldă, atentă şi discretă, cu dragoste şi înţelegere, gazdele au asigurat oaspeţilor condiţiile perfecte pentru buna desfăşurare a muncii. Prezenţa la lucrări, alături de istorici, a ierarhilor locului – Înalt Prea Sfinţitul Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor şi Prea Sfinţitul Gherasim, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor –, a Părintelui Stareţ şi a monahilor a făcut ca simpozionul să fie nu doar o realizare ştiinţifică importantă, ci şi un model de colaborare pe terenul cunoaşterii, între slujitorii altarului şi slujitorii adevărului istoric. S-a putut vedea, cu acest prilej, că ştiinţa şi credinţa nu numai că nu sunt incompatibile, dar că nu pot exista una în afara celeilalte. Lectura comunicărilor şi discuţiile pe marginea lor au fost fericit completate cu două excursii de studii, care s-au dovedit folositoare tuturor, îngăduind ca unele probleme controversate să fie clarificate pe loc şi sub impresia dezbaterilor abia încheiate. Întreaga activitate desfăşurată, în acea săptămână, la Putna, a vădit încă o dată o veche vocaţie a aşezământului ctitorit de Ştefan vodă: în mănăstirea lui a fost, atunci, o adevărată academie. - Prefaţa
        Faţă de programul simpozionului, sumarul volumului prezintă unele deosebiri. Lipsesc acele texte care fie nu au fost citite, fie nu au fost remise în timp util, fie au fost predate într-o formă nepublicabilă. S-au adăugat, în schimb, două articole, care, necuprinse în program, n-au fost înfăţişate auditoriului, dar care întregesc în chip fericit conţinutul volumului. Fiecare studiu constituie rodul muncii, al efortului de adunare şi interpretare a izvoarelor istorice de către un cercetător. Ca atare, întreaga responsabilitate pentru punctele de vedere exprimate, pentru ipotezele formulate şi pentru reconstituirile propuse revine, în chip firesc, autorilor. Volumul este bogat ilustrat, cu imagini puse la dispoziţia editorilor de către autori sau reproduse direct din albume, monografii, culegeri de studii ori reviste. Un număr mare de fotografii a fost făcut chiar în mănăstire. Coperta cărţii reproduce întocmai pe aceea a programului simpozionului din aprilie 2004, gândită, concepută şi realizată în întregime în Mănăstirea Putna. Între timp, Institutul Cultural Român a preluat imaginea de pe această copertă şi, fără nici o prevenire, permisiune ori precizare, a utilizat-o – pentru volumul Stephen the Great Prince of Moldavia (1457-1504). Historical Bibliography, Bucureşti, 2004 – cu următoarea explicaţie: „Cover by: Floarea Ţuţuianu. Cover illustration: The Cavalcade of the Holy Cross. Fresco from Pătrăuţi Church (1487)”. Ştefan cel Mare şi Sfânt. Atlet al credinţei creştine este cel de-al şaselea volum pe care obştea Mănăstirii Putna îl închină ctitorului ei. El va deveni, cu siguranţă, un punct de referinţă, un etalon şi un model. Şi poate, în scurt timp, temelia unei noi monografii consacrate domnului Moldovei. - Maria Magdalena Székely, Ştefan S. Gorovei Iaşi, la Înălţarea Sfintei Cruci 2004

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes