Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Icoana şi iconari în România: cât Bizanţ, cât Occident

Mai multe imagini

Icoana şi iconari în România: cât Bizanţ, cât Occident

Rezumat: Fiind una dintre cele mai importante componente ale culturii, arta contribuie la descoperirea si intelegerea sensurilor multiple ale existentei. In Ortodoxie, arta caracterizata de o complexa si cuprinzatoare motivatie teologica are functie liturgica. Cinstirea icoanei il elibereaza pe om de limitele timpului si ale spatiului, il inalta pe om spre o stare duhovniceasca noua, il transforma sufleteste si rational, iar aceasta spiritualizare si innoire in Hristos rodeste in sufletul omului sensibilitatea estetica. Prin urmare, icoana are un rol mijlocitor, revelator si catehetic, facandu-l pe omul cinstitor de Dumnezeu prin icoana transfigurator al materiei, creator al sacrului.
Autor(i) Elena Ene D. Vasilescu
Editura Trinitas
An Aparitie 2009
Nr. Pagini 208
Limba Română
Dimensiuni (mm) 164 x 233 x 10
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.1060
Cod Produs TRI-9789731551241
34,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Iconografie : : Istorie :

Descriere Detaliată

Icoana si iconari in Romania: cat Bizant, cat Occident? ofera pretioase informatii cu caracter dogmatic, liturgic, istoric, de cultura si tehnica iconografica, adresandu-se cu precadere pictorilor de icoane, teologi demni de patrimoniul iconografic romanesc si aparatori ai erminiei bizantine autentice si nefalsificate.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes