Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Vol.II

Mai multe imagini

Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Vol.II

Rezumat: În toate paginile acestei cărţi se vede o dorinţă vie de-a sublinia vrednicia şi jertfelnicia ierarhilor, preoţilor, monahilor şi credincioşilor ortodocşi români care „au făcut istorie", adică au sfinţit pământul românesc prin credinţă şi cultură, prin rugăciune fierbinte şi luptă jertfelnică, transmiţând din veac în veac, ca pe o făclie de Înviere, credinţa apostolică şi viaţa creştin-ortodoxă.
Autor(i) Pr. Prof. Dr. Mircea Păcurariu
Editura Trinitas
An Aparitie 2006
Nr. Pagini 600
Limba Română
Dimensiuni (mm) 173 x 240 x 35
Tip Coperta Cartonata
Greutate (kg) 1.1000
Cod Produs DOX-9738179629
80,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Istorie :

Descriere Detaliată

Apariţia celei de-a treia ediţii a Istoriei Bisericii Ortodoxe Române dovedeşte că lucrarea Părintelui Profesor Mircea Păcurariu se bucură în continuare de o mare apreciere din partea profesorilor, studenţilor dar şi a celor ce vor să cunoască în amănunt rolul Bisericii Ortodoxe în istoria şi cultura poporului român. În lucrarea sa, Părintele Profesor surprinde şi analizează evoluţia a două procese concomitente de importanţă vitală: etnogeneza şi încreştinarea românilor. Într-adevăr, Biserica a avut un rol determinant în viaţa poporului român din punct de vedere spiritual, social, cultural şi naţional. Activităţile culturale şi social-caritative s-au născut şi au prosperat în incinta mănăstirilor prin înfiinţarea de scoli, tipografii, azile şi spitale pentru bătrâni şi bolnavi, prin îmbogăţirea artei autohtone sub toate formele ei de manifestare; ierarhii, preoţii şi monahii au susţinut de asemenea poporul în lupta sa de eliberare naţională şi dreptate sociala. Mult îmbunătăţită şi susţinută de o bibliografie bogată, lucrarea se constituie într-un veritabil instrument de lucru pentru iubitorii trecutului românesc. Hărţile de la sfârşitul fiecărui volum, reprezentând fiecare o anumită perioadă de timp, înlesnesc lucrul şi oferă posibilitatea formării unei imagini de ansamblu asupra etapelor istorice pe care le susţin. Indexul oferă de asemenea aceleaşi oportunităţi.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes