Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Teologia icoanei

Mai multe imagini

Teologia icoanei

Rezumat: Cartea lui Leonid Uspensky, publicată acum pentru prima oară într-o ediție integrală în limba română, este, fără îndoială, cartea de temelie a cititorului care încearcă astăzi să deslușească sensul icoanei. O carte cuprinzătoare, care parcurge istoria icoanei de la apariția ei până în vremea noastră.
Autor(i) Leonid Uspenski
Colectie Artă Creştină
Editura Renaşterea
An Aparitie 2012
Nr. Pagini 514
Limba Română
Dimensiuni (mm) 135 x 200
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.4150
Cod Produs REN-9786066070430
35,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Iconografie :

Descriere Detaliată

Nimeni – şi pentru foarte multă vreme – nu va mai putea intra în imperiul icoanei fără a-l avea drept ghid pe Leonid Uspensky. Fie că ignori totul despre acest domeniu, fie că admiţi clişeele care acuză „decadenţa” icoanei, nu ai decât de câştigat citind capodopera uspenskiană. Până la publicarea cărţii lui Uspensky ne puteam obţine informaţiile despre istoria icoanei doar prin intermediul disciplinelor profane. Se înţelege că nimeni cu contestă meritele ştiinţifice ale unor demersuri de acest ordin. Dar ele, toate abordările academice pe cât de erudite, pe atât de ne-inspirate (în sens religios) s-au făcut oarecum vinovate de hipertrofia unui metalimbaj a cărui rigoare a sufocat, nu de puţine ori, “duhul” palpitant al artei sacre răsăritene. Graţie lui Uspensky, toate aceste devieri de la gândirea matricială a Sfinţilor Părinţi sunt corectate, adică aşezate la locul lor – subaltern – pe harta “noosferei”. (Teodor Baconsky).
După mai multe secole de criză iconografică, criză ce a culminat cu iconoclasmul din perioada comunistă, reluarea cursului firesc al marii tradiții artistice ortodoxe se face astăzi în mare măsura datorită monumentalei lucrări a lui Leonid Uspensky - " părintele înnoirii contemporane a iconografiei ortodoxe", cum îi place părintelui Nikolai Ozolin, ucenicul său, să îl numească.
Părintele Nikolai Ozolin de la Institutul Saint-Serge din Paris este, în lumea ortodoxă, cel mai de seamă teolog al icoanei din vremea noastră. Format la școala Sorbonei, ucenic și continuator al lucrării marelui Leonid Uspensky pe tărâmul icoanei, părintele Nikolai Ozolin este cunoscut deja publicului din România prin cărțile sale Chipul lui Dumnezeu, Chipul omului, apărută la Editura Anastasia din București în anul 1998, apoi Iconografia ortodoxă a Cincizecimii și Tradiție și creativitate în arta creștină, Spovedania, o taina în criză, publicate la Editura Patmos din Cluj-Napoca în 2001, respectiv 2009.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes