Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Jertfa Crucii în Liturghie și Apocalipsă

Mai multe imagini

Jertfa Crucii în Liturghie și Apocalipsă

Rezumat:

Lucrarea de față este ultima din seria Cine este Iisus Hristos? Iisus este arătat în trupul său mistic - Biserica Euharistică, unde se înfăptuiește comuniunea divino-umană, la care el ne cheamă neîncetat.

Autor(i) Boris Răduleanu, Pr.
Editura Bonifaciu
An Aparitie 1994
Nr. Pagini 280
Limba Română
Dimensiuni (mm) 140 x 198 x 13
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.1900
Cod Produs BON-9730000948
6,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Tâlcuiri și Cateheze : : Teologie Contemporană :

Descriere Detaliată

Pentru a explica Sfânta Liturghie euharistică, autorul pornește de la adevărul bine cunoscut că prima Sfântă Liturghie a fost săvârșită de Iisus Hristos la Cina cea de Taină, când a cerut apostolilor să o aducă spre pomenirea Sa. În continuare, alături de Jertfa adusă de bunavoie în "pâine și vin", este accentuată Crucea, când a acceptat să fie jertfit, pentru a Se dărui nouă în Sfanta Euharistie și a ne descoperi taina Jertfei Sale în Apocalipsă.
Cina și Crucea sunt arătate a fi două momente nedespărțite. Fără Jertfa de pe Cruce, Cina cea de Taină putea apare doar ca un simbol. Fără Cina cea de Taina, Crucea putea fi socotită numai un mijloc de tortură. De aceea Cina și Crucea sunt analizate în unitatea lor, cu tot ceea ce a săvârșit și rostit Iisus. Crucea nu înseamnă numai Jertfă, accentuează autorul. Pe Cruce Iisus a înfăptuit o Liturghie a Crucii rostind șapte propozitii scurte, șapte "cuvinte". Prin fiecare "cuvânt" Iisus săvârșeșete o lucrare cosmică, marchează un moment liturgic, anticipează momentele principale din Liturghiile noastre, precizează sensul și scopul lor, dându-ne putința de a le săvârși. Ele sunt "axul" Liturghiilor noastre. Împărțirea clasică în Liturghia catehumenilor, a credincioșilor, este înlocuită și arătată ca o succesiune de Taine, care au la baza cuvintele Mântuitorului rostite pe Cruce.
În partea a doua este prezentată Apocalipsa ca o mare Liturghie eshatologică, analizată tot prin prisma cuvintelor de pe Cruce. Dacă în Liturghia euharistică se desfașoară viața, jertfa, biruința lui Iisus dusă în Trupul Lui personal, în Liturghia eshatologică din Apocalipsă se redă viața, lupta, biruința lui Iisus dusă în Trupul Lui cosmic, prin întreaga omenire.
http://www.piticipecreier.ro 

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Alți clienți au atașat acestui produs următoarele etichete:

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes