Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Non-ortodocșii - învățătura ortodoxă despre crestinii din afara Bisericii

Mai multe imagini

Non-ortodocșii - învățătura ortodoxă despre crestinii din afara Bisericii

Rezumat: Unul dintre delegatii anglicani la o intalnire ecumenica de la Oxford din 1973, Canon Allchin, i-a intrebat pe ortodocsi: "Dupa parerea voastra, suntem noi in afara sau inlauntrul Celei Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostolesca Biserica?". A urmat o discutie foarte vie, dar nu s-a dat nici un raspuns, iar unul dintre teologii ortodocsi de frunte si-a marturisit deschis nestiinta. A zis: "Nu stiu". O asemenea lipsa de cunostinta printre teologii care pretind sa vorbeasca in numele Celei Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica poate usor nedumeri pe cei carora nu le sunt familiare taioasele dezacorduri dintre crestinii rasariteni legate de statutul celorlalte confesiuni crestine. Nicolae Zernov Patrick Barnes este un erou al trecerii de la moarte la viata, de la heterodoxie la ortodoxie, si are, prin urmare, cel putin competenta aceasta. Cartea nu este una autobiografica, nu interesaza aici propriile trairi si zbuciumari, ci aspectele generale teologice. O tema cu adevarat dificila, pe care, in cea mai mare parte a certii, scriitorul a tratat-o de pe pozitiile ortodoxe, fiind constient de faptul ca " incercarea mea nu are valoare de dogma". Daca este adevarat ca aceasta tema este mai arzatoare in cazul eventualelor convertiri din America de Nord si Europa, nu este mai putin folositoare si pentru spatiul nostru, si aceasta intrucat in ultimii ani, sub presiunea din ce in ce mai intensa a organizatiilor internationale ecumeniste fie catolice, fie protestante - teologia, si chiar practica diferitelor Taine, mai ales a botezului, sufera mutatii cel putin ingrijoratoare, daca nu de-a dreptul eretice si potrivnice invataturii Bisericii.
Autor(i) Patrick Barnes
Editura Egumenita
An Aparitie 2004
Nr. Pagini 180
Limba Română
Dimensiuni (mm) 132 x 202 x 10
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.1780
Cod Produs EGU-9737952642
5,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Povățuiri Duhovnicești : : Teologie Contemporană : : Familie și Educație Creștina :

Descriere Detaliată

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes