Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Sfânta Scriptura și Sfânta Liturghie, Izvoare ale vieții veșnice.

Mai multe imagini

Sfânta Scriptura și Sfânta Liturghie, Izvoare ale vieții veșnice.

Rezumat: Lucrarea de față
Autor(i) Mihai Vizitiu Pr. Lect. Dr.
Editura Trinitas
An Aparitie 2008
Nr. Pagini 615
Limba Română
Dimensiuni (mm) 161 x 230 x 30
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.8500
Cod Produs DOX-9789731551142
38,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Scrieri Biblice : : Teologie Contemporană :

Descriere Detaliată

Cartea are binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi este îngrijită pe Pr. Lect. Dr. Mihai Vizitiu.
Cartea „Sfânta Scriptură şi Sfânta Liturghie este o colecţie de conferinţe şi prezentări ale Sinpozionului international omonim care s-a desfăşurat în octombrie 2008 la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iaşi. Acest Simpozion academic s-a bucurat de o participare largă din partea profesorilor de teologie din ţară, dar şi de prezenţa şi referatele unor profesori şi teologi din străinătate.
În acest volum se evidentiaza legătura indisolubilă şi complementaritatea sintetică dintre Sfânta Scriptură ca fiind Corpus-ul revelaţional şi alături de Sfânta Tradiţie, cale a revelaţiei şi a cunoaşterii lui Dumnezeu, şi Sfânta Liturghie care este inima vibrantă a Bisericii, centrul cultului liturgic ortodox şi concentrarea maximală a teologiei creştine.
Cultul liturgic al Ortodoxiei este în mod fundamental scripturistic, iar Scriptura este trăită liturgic şi sacramental, doxologic şi invocator în Euharistie.
Cele două secţiuni ale Simpozionului, prezente şi în structurarea cărţii, sunt: Secţiunea biblică şi Secţiunea liturgică. Prima secţiune conţine studii, cercetări, exegeze lingvistice, retrospective, analize comparative, demersuri hermeneutice şi istorice pentru descifrarea tainelor biblice care întemeiază Liturghia eclesială. Cea de-a doua abundă în excursuri şi cercetări comparative între textele liturgice ale Bisericii şi textele biblice fondatoare, excursuri critice, comentarii şi analize dogmatice, istorice şi lingvistice ale textului liturgic care conţine în el tot tezaurul dogmatic al Bisericii expus în formă doxologică şi spirituală.
Profesori, cercetători, restauratori de carte şi de icoană, exegeţi, istorici, teologi în general, şi-au dat mâna pentru a realiza o adevărată antologie teologică a unităţii dintre Scriptură şi cult în Ortodoxie. Este o carte diversă, fascinantă prin multitudinea de repere şi stiluri, dar întemeietoare în perspectivă plenară şi sintetică.
Recomandăm această carte-monument tuturor preoţilor, teologilor şi credincioşilor preocupaţi de taina credinţei prezentă în mod unic şi definitiv în Biblie şi în cultul liturgic. De altfel, această carte demonstrează că temelia Liturghiei se află în Scriptură, iar viaţa Scripturii se află în Liturghie. Scriptura este un referat istoric al trăirii lui Dumnezeu cu oamenii, iar Liturghia este expresia unică şi permanentă a acestei trăiri. Liturghia este o Scriptură doxologică, iar Scriptura este o Liturghie diacronică.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes