Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Căutând Adevărul - de la Turnul de Veghe la Biserica lui Hristos

Mai multe imagini

Căutând Adevărul - de la Turnul de Veghe la Biserica lui Hristos

Rezumat: Mărturisirea se desfășoară pe două planuri. Prima, ne prezintă parcursul spiritual al lui Nikos, un membru al organizației 'Martorii lui Iehova', născut și crescut în credința iehovistă, care după multe încercări și greutăți se convertește la Ortodoxie. A doua, ne prezintă experiența lui George, coleg de clasă cu Nikos, născut ortodox, devenit membru al Martorilor și apoi reîntors la Ortodoxie.
Autor(i) Nicholas Mavromagoulos
Editura Episcopia Giurgiului
An Aparitie 2012
Nr. Pagini 416
Limba Română
Dimensiuni (mm) 140 x 200 x 20
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.4600
Cod Produs EEG-9786069282083
13,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Apologetică Ortodoxă : : Jurnale, Mărturii, Marturisiri :

Descriere Detaliată

BINECUVÂNTARE

În contextul unei lumi aplecată din ce în ce mai mult spre sincretism, spre globalizare, spre o nivelare sistematică a tuturor valorilor autentice, Biserica rămâne un punct de sprijin, un reper, ea oferind nu numai modele de urmat prin sfinţii şi dascălii ei din toate timpurile, ci şi harul şi ajutorul lui Dumnezeu pentru oamenii care vin să ia parte la viaţa în comuniune cu Dumnezeu. Dar, din păcate, se poate observa că şi adevărata credinţă este tot mai mult tăgăduită prin diferite mijloace, iar societatea este mai degrabă deschisă să primească învăţături de credinţă străine, care denaturează tradiţia şi spiritualitatea poporului român binecredincios, decât să promoveze un mesaj autentic creştin. Noile mişcări religioase au un rol important, influenţând această stare de lucruri. De aceea, Editura Epicopiei Giurgiului prezintă clerului, credincioşilor şi celor interesaţi o carte deosebit de utilă şi actuală pentru vremurile în care trăim, o carte care poate să aducă mult folos prin lămurirea unor aspecte ce ţin de înţelegerea organizaţiei religioase „Martorii lui Iehova”, mai ales că această activează şi în România, având aproximativ 100.000 de membri, aceştia desfăşurând ample acţiuni de prozelitism în parohiile din Patriarhia Română.

Cartea „Căutând adevărul” descrie parcursul spiritual al unui membru al organizaţiei „Martorilor lui Iehova”, din Grecia, pe nume Nikos, care, după ce primeşte o educaţie în sânul acestei comunităţi şi după ce se angajează activ în viaţa acesteia, ajunge un foarte bun cunoscător şi misionar pentru organizaţie, dar sinceritatea şi zelul de care dădea dovadă în aprofundarea studiului teologic îl fac să înţeleagă că nu se afla pe calea adevărului în sânul acelei grupări, că erau discrepanţe grave între Sfânta Scriptură şi ceea ce predicau forurile superioare ale grupării religioase, dar şi între comportamentul acestora şi duhul Evangheliilor. De aceea, după multe încercări şi greutăţi se converteşte la Ortodoxiei, găsindu-şi astfel alinarea frământărilor sale sufleteşti. În paralel cu experienţa lui Nikos, ne este prezentată şi o altă experienţă, cea a lui George, colegul de clasă şi prietenul lui Nikos. Acesta, cu toate că era ortodox, nu avea nici cele mai elementare cunoştinţe despre propria credinţă. După ce devine membru al martorilor lui Iehova se întoarce şi el la Ortodoxie. Din păcate, George reprezintă modelul de creştin ortodox vulnerabil în faţa prozelitismului sectar. Cu el se pot identifica foarte mulţi dintre credincioşii noştri.

În această carte ne mai sunt prezentate elemente ce ţin de modul de organizare al sectei, istoria şi doctrina acesteia, sunt arătate clar diferenţele dintre cele două confesiuni din punct de vedere ortodox. Nicholas Mavromagoulos descrie cu obiectivitate toate etapele prin care a trecut, până să ajungă la conştientizarea adevărului. Autorul prezintă astfel starea reală din interiorul comunităţii martorilor lui Iehova, oferind cititorului o imagine de ansamblu asupra învăţăturilor acestei grupări şi a structurilor ei interne. Totodată, atrage atenţia asupra pericolelor pentru viaţa spirituală şi socială la care se supune cineva, daca acceptă să intre în structurile acestei organizaţii.

Din paginile cărţi se pot înţelege mecanismele după care funcţionează o grupare sectară, se pot afla motivaţiile şi scopul acţiunilor lor, dar mai ales reiese cât este de importantă dreapta mărturisire pentru mântuire. Putem să înţelegem astfel că dogmele nu sunt doar norme seci, stabilite cândva în trecut, ci ele sunt pururea actuale pentru că sunt din Tradiţia vie a Bisericii, fiind insuflate de Sfântul Duh. Vedem, aşadar, cât este de importantă e participarea activă la viaţa Bisericii Ortodoxe, acolo unde primim harul lui Dumnezeu, ce se pogoară la fiecare Sfânta Slujbă, vedem cât este de importantă şi ierarhia sacramentala, atât de contestată de sectanţi, dar ea fiind aceea care asigură transmiterea harului prin şirul neîntrerupt de episcopi, şir ce începe cu Sfinţii Apostoli, garantând pentru autenticitatea învăţăturilor de credinţă ortodoxă.

Citind cartea „Căutând adevărul” înţelegem mai uşor că Ortodoxia nu este o credinţa între alte credinţe, nu este doar o confesiunea între altele, ci este cea care arată calea pe care Mântuitorul a ales să o dea oamenilor pentru a-L urma, este calea celor care s-au jertfit pentru Hristos, de-a lungul veacurilor, pe aceste meleaguri, pentru ca poporul să fie dreptmăritor şi iubitor de Hristos.

Sperăm ca această carte să insufle celor ce o vor citi dragostea pentru adevărata credinţă, pentru viaţa Bisericii, dar şi pentru descoperirea adevăratelor comori ale Ortodoxiei.

Aceasta carte arată, încă o dată, cât este de necesară informarea credincioşilor asupra propriei credinţe, dar şi asupra celorlalte confesiuni. Chiar autorul mărturiseşte cum texte fundamentale din operele Sfinţilor Părinţi sunt total excluse din studiul martorilor lui Iehova, ceea ce înseamnă că nu se cunoaşte adevărata Ortodoxie. Din acest punct de vedere cartea „Căutând adevărul” poate fi considerată o bună ocazie de cunoaştere reciprocă.

De asemenea, ne dorim ca noua apariţie editorială să fie un bun prilej de reflecţie pentru clerul şi credincioşii ortodocşi şi un îndemn la cercetarea Sfintelor Scripturi, la aprofundarea temeinică a învăţăturii de credinţa, a operelor Sfinţilor Părinţi, precum şi la înţelegea semnificaţiilor adânci ale cultului, pentru că toate acestea sunt elemente ce ţin de mântuirea noastră.

25 noiembrie 2012
Preasfinţitul Părinte + AMBROZIE Episcopul Giurgiului

La praznicul Sf. M. Muc. Ecaterina

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes