Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Despre credinţa ortodoxă şi despre erezii

Mai multe imagini

Despre credinţa ortodoxă şi despre erezii

Rezumat: Lucrarea de faţă, intitulată Despre credinţa ortodoxă şi despre erezii, este un florilegiu de texte patristice, culese din lucrările dogmatice ale celor mai însemnaţi Sfinţi Părinţi ai Bisericii, recunoscuţi ca fiind mari apărători ai credinţei ortodoxe în faţa multor erezii care au apărut în istoria Bisericii.
Autor(i) Selecţia textelor, introducere şi note de Diac. dr. Liviu Petcu
Editura Basilica
An Aparitie 2010
Nr. Pagini 308
Limba Română
Dimensiuni (mm) 145 x 205 x 14
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.3360
Cod Produs BAS-9786068141367
19,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Povățuiri Duhovnicești : : Scrieri Patristice și Post Patristice :

Descriere Detaliată

Erezia este o deviere sau o rătăcire de la dreapta credinţă a Bisericii, fiind adesea inspirată de duhurile rele.[...] De aceea, a fost necesară fixarea unor "hotare" care să-i protejeze pe credincioşii ortodocşi de conţinutul acestor false învăţături. Aceste "hotare" - hotărâri sau formulări ale adevărului de credinţă - sunt dogmele Bisericii, definiţii dogmatice ale Sinoadelor Ecumenice sau mărturisiri de credinţă, care disting sau delimitează învăţătura corectă a Bisericii de erezie, pentru a-i îndruma duhovniceşte pe credincioşi pe calea mântuirii. Astfel s-a cristalizat Crezul sau Simbolul credinţei ortodoxe, ca sinteză a dogmelor dreptei credinţe, necesare mântuirii omului, iar mărturisirea Simbolului de credinţă a devenit normativă pentru creştinul ortodox, la Botez, în Liturghia credincioşilor şi la hirotonia Episcopului."

Cuvintele Sfintei Scripturi vorbesc lămurit despre Credință, Iubire și Fapte. Ne referim la condiţiile mântuirii.  Credința fără fapte, iubirea fără fapte precum și faptele fără credință și fără iubirea în Hristos n-aduc niciun folos. Nu spune Mântuitorul?  “Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic.”(Ioan 15, 5)    Iată de ce  această antologie reprezintă o introducere la felul în care ești și rămâi creștin. Acest volum se vădeşte a avea şi un pronunţat caracter apologetic. O carte despre viață, pentru că suntem vii doar în Hristos. Vieţi care stau în faţa Izvorului Vieţii care este Dumnezeu căci "în El viem, ne mişcăm şi suntem" după cum spune Sfântul Apostol Pavel.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes