Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Despre desfătarea celor viitoare. Să nu deznădăjduim. Nouă cuvântări la Cartea Facerii

Mai multe imagini

Despre desfătarea celor viitoare. Să nu deznădăjduim. Nouă cuvântări la Cartea Facerii

Rezumat:

Tonalitatea dominantă a omiliilor acestui volum este deată de o meditaţie lucidă şi profundă. sprijinită pe învăţătura şi pildele aflate în Sfânta Scriptură, asupra sclipirii înşelătoare, nestatorniciei, coruptibilităţii şi nimiicniciei celor din lumea de aici.

Autor(i) Sfântul Ioan Gură de Aur
Editura Institutul Biblic (IBMBOR)
An Aparitie 2008
Nr. Pagini 376
Limba Română
Dimensiuni (mm) 149 x 204 x 16
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.3720
Cod Produs IBM-9789736161094
31,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Predici și Omilii : : Povățuiri Duhovnicești : : Scrieri Patristice și Post Patristice :

Descriere Detaliată

"...Deci, când vezi că dai de un necaz, fie în căsnicie, fie în celelalte treburi, roagă-L pe Dumnezeu. Rugăciunea e singura dezlegare, cea mai bună , a necazurilor ce ni se întâmplă. Puternică este arma rugăciunii! De eşti păcătos uită-te la vameş; n-a fost îndepărtat, ci i s-au iertat atât amar de păcate!"

"Scriptura vorbeşte şi de însuşirile, şi de cusururile drepţilor pentru ca de unele să fugim, iar pe altele să le urmăm. De pildă, când Rahila, nora lui Isaac, s-a plâns lui Iacov, fiul lui Isaac, bărbatul a certat-o.

Scriptura a vorbit şi de una, şi de alta; nu le-a ascuns. Rahila i-a spus: “Dă-mi copii, dacă nu, voi muri!”( Fac. 30, 1). Ce i-a răspuns Iacov? “Sunt eu oare Dumnezeu, Cel ce a stârpit rodul pântecelui tău?”( Fac. 30, 2), a spus el. “Dă-mi copii!”, i-a spus femeia. O cerere femeiască nesocotită. “Spui, femeie, bărbatului: “Dă-mi copii!, şi laşi deoparte pe Stăpânul firii?”. Din pricina acestei cereri nesocotite, bărbatul ei a certat-o, a potolit cererea ei nesocotită şi a învăţat-o de la cine trebuie să ceară.

Dar cu Isaac şi cu Rebeca nu s-au petrecut lucrurile aşa. Nici el n-a grăit astfel, şi nici Rebeca nu s-a plâns tânguit.

Aceşti doi drepţi ne învaţă cuminţenia şi credinţa. Rugăciunea lui către Dumnezeu ne arată credinţa sa, iar cuminţenia lui ne-o face cunoscută prin aceea că nu şi-a lăsat femeia. Mai mult, Isaac n-a ocărât-o, nici n-a deznădăjduit! Acestea arată răbdarea Iui, înţelepciunea lui, marea lui blândeţe şi dragostea pentru femeia Iui.

Isaac n-a făcut aşa cum fac mulţi azi în astfel de împrejurări, că aleargă la vrăjitoare şi fermecătoare, la lucruri zadarnice, nefolositoare, păgubitoare şi pierzătoare de suflet! Nu! Le-a lăsat pe toate acestea la o parte, şi-a bătut joc de toate cele omeneşti şi a alergat la Stăpânul firii, Singurul care poate îndrepta acestea." - fragment

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes