Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Dialog al vremii cu memoria

Dialog al vremii cu memoria

Rezumat:

 Dialog al vremii cu memoria este mărturia despre „deschiderea” abecedarului credinţei, tocmai pentru că timpul arhieriei Înaltpreasfinţiei Sale a fost şi este unul zbuciumat, un timp al contrastelor. Şi, tocmai de aceea, pledează pentru şi consacră creştinismul ca mod de viaţă, pentru că valoarea supremă a creştinismului stă în capacitatea de a da sens existenţei umane, răspunzând celor mai grave şi mai stringente probleme ale omului, care sunt cele privitoare la fiinţa sa şi la destinul său final. Aşa cum descoperă chiar şi subtitlul, lucrarea Înaltpreasfinţiei Sale s-a născut din concretul de zi cu zi, slujind Domnului neîncetat şi implicit poporului Său, învăţând, certând, îndreptând, mângâind şi binecuvântând. Şi, prin acest exerciţiu închinat lui Dumnezeu, Neamului Românesc, înaintaşilor, contemporanilor, duhovnicilor şi dascălilor săi transpare propria devenire. Şi a ales să nu se mai despartă niciodată de marile virtuţi: cumpăna dreaptă a judecăţii, generozitatea de simţire, demnitatea şi modestia, gustul pentru lucrul bine făcut, devotamentul, majestatea smereniei şi milostivirii.

Autor(i) Andrei Andreicuţ, IPS
Editura Reintregirea
An Aparitie 2009
Nr. Pagini 616
Limba Română
Tip Coperta Flexibila
Cod Produs REI-201206212006
29,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Jurnale, Mărturii, Marturisiri :

Descriere Detaliată

Volumul cuprinde, în cele peste 600 de pagini, cuvintele pastorale trimise de către ierarhul nostru de Paşti şi de Crăciun, cuvântările rostite cu ocazia aniversării Marii Uniri, precum şi multe alte studii şi articole ale IPS Andrei despre ierarhi, duhovnici, profesori sau personalităţi teologice sau laice.
Cartea „Dialog al vremii cu memoria” semnată de IPS Andrei se deschide cu un interviu acordat de ierarhul nostru intitulat: „Să redeschidem împreună abecedarul credinţei!”. Volumul este structurat pe 8 capitole, după cum urmează: „Marea Unire de la 1 decembrie 1918 a fost „drum şi semn” la capătul cărora s-a închis „cercul rătăcirii” Neamului Românesc (cap I) ce cuprinde 9 cuvântări rostite la Alba Iulia cu ocazia aniversării Marii Unirii între anii 2008 – 2000 şi un cuvânt rostit pe Câmpia Libertăţii din Blaj.
Capitolul al doilea este intitulat: „Mesajul pastoral: imperative, tezaur şi tradiţie, dinamică şi actualitate, preludiu eshatologic” şi cuprinde pastoralele de Crăciun şi de paşti din perioada 2008 – 2000.
Capitolul al III-lea cuprinde schiţe de portret ale unor arhierei, duhovnici sau profesori de teologie şi este intitulat: „Personalitatea lor şi-a plămădit rost în „densitatea, facerea şi lumina timpurilor”.
Urmează apoi un capitol (IV) ce cuprinde mai multe studii şi articole publicate de ierarhul nostru pe tema: „Ştiinţă şi conştiinţă teologică”.
Capitolul următor (V) este un „Mic „tratat” duhovnicesc de mariologie” ce adună gândurile IPS Andrei scrise în preajma praznicelor Maicii Domnului (15 august, 8 septembrie sau 21 noiembrie).
În capitolul VI intitulat „Tinereţe, şcoală şi credinţă” sunt cuprinse cuvântări rostite de IPS Andrei la începutul şi sfârşitul cursurilor şcolare sau universitare, dar şi la alte momente aniversare.
„Urgenţe pastorale restante, la început de mileniu” este cel de-al VII-lea capitol al cărţii şi cuprinde mai multe cuvinte pastorale trimise preoţilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei la încetul de an (şi de mileniu) în care IPS Andrei insistă pe câteva dintre cele mai importante cerinţe misionare, pastorale şi catehetice pe care slujitorii noştri trebuie să le îndrepte sau să insiste mai mult pentru a-şi împlini vocaţia preoţească.
Volumul „Dialog al vremii cu memoria” al IPS Andrei se încheie cu mai multe „Peripluri bibliografice. Invitaţie la lectură” (cap VIII) ce adună cuvintele înainte semnate de IPS Andrei la diverse cărţi de teologie sau cultură. Cartea a apărut chiar în ziua desfăşurării la Alba Iulia a lucrărilor Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, sâmbătă 31 ianuarie 2009, şi a fost dăruită de către IPS Andrei tuturor membrilor Adunării Eparhiale şi invitaţilor prezenţi la acest moment de bilanţ din viaţa eparhiei de Alba Iulia.
Sursa: Radio Reîntregirea

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes