Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Dialoguri liturgice, vol. II

Mai multe imagini

Dialoguri liturgice, vol. II

Rezumat: Cartea cuprinde raspunsuri la intrebari ale preotilor privind cele mai diverse aspecte ale vietii liturgice a Bisericii.
Autor(i) Ioannis Foundoulis
Editura Bizantină
An Aparitie 2009
Nr. Pagini 352
Limba Română
Dimensiuni (mm) 175x240x21
Tip Coperta Cartonata
Greutate (kg) 0.6640
Cod Produs BIZ-9786068112022
Termeni asemanatori dialoguri liturgice vol. 2, volumul 2
44,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți :

Descriere Detaliată

Cartea profesorului Foundoulis aduce in discutie fondul principal, unitar si comun al vietii liturgice a Bisericii Ortodoxe, insistand pe originea si evolutia istorica a celor mai diverse aspect ale acesteia. Din punctul acesta de vedere ea reprezinta si pentru cititorul roman si, mai ales, pentru preotul ortodox roman, un izvor extrem de bogat de raspunsuri si lamuriri liturgice. Dar, in egala masura, aceasta consemneaza si diferentele liturgice dintre Bisericile ortodoxe locale, pronuntandu-se deseori asupra corectitudinii si justificarii lor sau sugerand oportunitatea corectarii lor, acolo unde este cazul, cu argumente istorice si teologice. Cititorul isi va intari constiinta unitatii diacronice dar si actuale a Ortodoxiei, constatand cat de unitara a fost si a ramas viata liturgica a ortodocsilor de-a lungul istoriei, dar luand act de caracterul dinamic al acesteia, de particularitatile specifice care subliniaza personalitatea si libertatea de expresie a ortodocsilor, particularitati care nu contravin fidelitatii fata de traditia comuna a Bisericii celei Una, ci puncteaza rodirea vie si libera a Duhului lui Dumnezeu.

Editura Bizantină are bucuria de a publica primul volum -dintr-o serie de cinci - al lucrării profesorului loannis Foundoulis, intitulată Răspunsuri la probleme liturgice. loannis Foundoulis a fost profesor de Liturgică la Facultatea de Teologie a Universităţii din Tesalonic şi este cunoscut ca cel mai mare liturgist al Bisericii Greciei. Deşi mirean, domnia sa a slujit această disciplină teologică o viaţă întreagă cu foarte multă competenţă şi cu un devotament deosebit, fiind decenii de-a rândul expertul, prin excelenţă, al Bisericii Greciei, ca şi al celorlalte patriarhate elinofone, în probleme liturgice. A fost cunoscut de lumea teologică ortodoxă, dar şi creştină în general, ca un liturgist cu o foarte solidă cunoaştere a istoriei vieţii liturgice a Bisericii şi a teologiei acesteia. A trecut la Domnul acum un an, lăsând în urmă imaginea unui profesor de mare pătrundere ştiinţifică, dar şi a unui om smerit, cuviincios, discret, cu mult respect şi cinstire faţă de cele bisericeşti şi, mai ales, faţă de preoţia Bisericii şi de lucrarea acesteia.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes