Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Dialoguri Liturgice, vol IV

Mai multe imagini

Dialoguri Liturgice, vol IV

Rezumat: Acest volum cuprinde a cincea sută de "Răspunsuri la întrebări liturgice", care se publică regulat în revista "Efimerios".
Autor(i) Ioannis Foundoulis
Editura Bizantină
An Aparitie 2008
Nr. Pagini 316
Limba Română
Dimensiuni (mm) 170x240 x10
Tip Coperta Cartonata
Greutate (kg) 0.5960
Cod Produs BIZ-9786068112060
41,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți :

Descriere Detaliată

Cartea profesorului Foundoulis aduce în discuţie fondul principal, unitar şi comun al vieţii liturgice a Bisericii Ortodoxe, insistând pe originea şi evoluţia istorică a celor mai diverse aspecte ale acesteia. Din punctul acesta de vedere ea reprezintă şi pentru cititorul român şi, mai ales, pentru preotul ortodox român, un izvor extrem de bogat de răspunsuri şi lămuriri liturgice. În egală măsură, aceasta consemnează şi diferenţele liturgice dintre Bisericile Ortodoxe locale, pronunţându-se deseori asupra corectitudinii şi justificării lor sau sugerând oportunitatea corectării lor, acolo unde este cazul, cu argumente istorice si teologice necesare. Cititorul îşi va întări conştiinţa unităţii diacronice dar şi actuale a Ortodoxiei, constatând cât de unitară a fost şi a rămas viaţa liturgică a ortodocşilor de-a lungul istoriei, dar luând act de caracterul dinamic al acesteia, de particularităţile specifice care subliniază personalitatea şi libertatea de expresie a ortodocşilor, particularităţi care nu contravin fidelităţii faţă  de tradiţia comună a Bisericii celei Una, ci punctează rodirea vie şi liberă a Duhului lui Dumnezeu.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes