Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Fapte minunate de la Părinţi Atoniţi

Mai multe imagini

Fapte minunate de la Părinţi Atoniţi

Rezumat: „Această carte cuprinde un buchet de întâmplări duhovniceşti, vedenii şi fapte ziditoare de suflet din trecutul apropiat şi îndepărtat, păstrate în manuscrise şi adunate cu grijă de călugări aghioriţi, spre folosul tuturor.”
Părintele Ioanichie Bălan
Editura Man. Sihastria Neamt
An Aparitie 2010
Nr. Pagini 184
Limba Română
Dimensiuni (mm) 130 x 200 x 7
Tip Coperta Cartonata
Greutate (kg) 0.1560
Cod Produs SIHNT-97897397897930
5,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Minuni :

Descriere Detaliată

Istorisire despre un arhiereu care s-a turcit si despre un om afurisit de el
In tinuturile tarii turcesti era un arhiereu, care, fiind in eparhia sa, s-a intamplat de i-a gresit un crestin cu o oarecare gre§eala, iar el l-a afurisit. Apoi, nu dupa multa vreme, dupa judecatile lui Dumnezeu, acel arhiereu, parasind crestinatatea si turma sa, s-a dus la imparatul turcilor si, lipindu-se de paganatatea lor, s-a turcit. Si turcindu-se, imparatul l-a pus pasa mare si sfetnic imparatesc. Deci, traind arhiereul multa vreme in acea paganatate, acel om crestin care era legat de el a murit si nu s-a ingrijit sa ia dezlegare de la arhiereul turcit, socotind el ca daca vladica s-a turcit, acea legatura facuta de el nu mai are nici o putere inaintea lui Dumnezeu.
Dupa sapte ani, sapandu-se o groapa pentru un alt crestin, alaturi de cel afurisit, l-au gasit in intregime neputrezit. Deci copiii aceluia, socotind cu de-amanunrul de cine ar fi fost afurisit tatal lui, si-au adus aminte ca a fost legat de acel arhiereu, care s-a turcit. Insa ei, necrezand ca s-a prins acea afurisenie de la acel arhiereu, care s-a abatut de la crestinatate, au chemat alt arhiereu ca sa-l dezlege. Dar n-a putut, caci Dumnezeu voia intoarcerea si mantuirea acelui suflet ratacit. Si cu sfatul arhiereului locului, s-au dus la acel arhiereu turcit si abia cu multe daruri au reusit sa ajunga la el, caci era mare boier imparatesc. Si intrand arhiereul la el, a cerut ca sa-i vorbeasca ceva in taina. Si intrand intr-o camera tainica, arhiereul i-a spus:
- Cand erai arhiereu al turmei lui Hristos, ai afurisit un crestin, si acum, dupa sapte ani, este neputred.
Iar el a zis:
- De vreme ce este asa, peste putina vreme voi veni in acea parte, fiindca ma va trimite imparatul si voi vedea daca este asa precum zici. Deci duceti-va cu pace la casele voastre.
Peste putina vreme acel om imparatesc, care mai inainte a fost arhiereu, a fost trimis cu treburi imparatesti in acea parte unde fusese pastor. Ajungand la acel oras, a poruncit sa-l scoata pe cel afurisit. Si daca l-a vazut, i s-a facut mila de el si a lacrimat. Dupa aceea a intrat in altar si, luand epitrahilul si omoforul si punandu-le pe grumajii lui, a iesit la groapa mortului. Si citind acolo rugaciunile cele de iertare, indata cel afurisit s-a dezlegat inaintea tuturor. Vazand aceasta eel ce a fost arhiereu si cunoscandu-si pacatul lui si batjocura dracilor, a intrat in biserica si ingenunchind inaintea a tot poporul a strigat cu mare glas: ,,Doamne, Iisuse Hristoase, Te-am parasit, dar Tu nu m-ai parasit. Ci de acum inainte primeste-ma pe mine, oaia cea ratacita. Ca, nadajduind la mila Ta cea nemarginita, nu ma voi mai intoarce la caile cele ratacite".
Iar slugile lui, care au venit cu el de la curtea imparateasca, auzind toate acestea, au intrat in biserica si l-au taiat cu sabiile lor bucatele. Si asa viteazul marturisitor si arhiereul lui Hristos s-a sfarsit in buna marturisire. Amin.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes