Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Grădina de flori duhovniceşti

Mai multe imagini

Grădina de flori duhovniceşti

Rezumat: "Grădina de flori duhovniceşti", pe care o prezentăm cititorilor iubitori de Dumnezeu, este o adunare de cugetări povăţuitoare şi de sfaturi bune, extrase din operele multor bărbaţi învăţaţi si scriitori, de preferinţă din operele sfinţilor Părinţi şi învăţători ai Bisericii.
Cum însă noi întâlnim şi găsim flori nu numai în grădini, ci şi în câmpii şi văi, cititorul va întâlni — în rând cu numele autorilor duhovniceşti - şi numele multor bărbaţi mireni, vestiţi şi învăţaţi, atât din biserica Ortodoxă cât şi din cea Apuseană, ale căror răspunsuri în apărarea credinţei şi religiei, ca şi regulele vieţii morale nu trebuie din această cauza să-şi piardă pentru noi însemnătatea şi învăţătura lor. Florile, găsite pe neaşteptate în crăpăturile şi văgăunile munţilor, au pentru noi acelaşi interes şi preţ ca şi florile ce cresc în grădină, chiar dacă sunt lipsite de frăgezime, de frumuseţe şi de mărimea celor din urmă. De altfel, cel ce a alcătuit „Grădina de flori duhovniceşti" nădăjduieşte că osteneala lui, — ca o adunare de cugetări şi maxime, care în cea mai mare parte pe drept cuvânt se pol numi „perle şi mărgăritare de mare preţ din visteria duhovnicească a părinţilor purtători de Dumnezeu" si a învăţătorilor Bisericii, — nu va rămâne fără folos pentru cititor, mai ales pentru cei ce nu au vreme şi putinţa să citească operele mai pe larg şi mai serios. Ne face o deosebită plăcere să adăugăm aici că „Grădina de flori duhovniceşti" se bucură de încuviinţarea unui aspru judecător cum a fost Preasfinţitul Episcop Porfirie Uspenschvi. El şi-a dat următoarea părere despre „Grădina de Flori Duhovniceşti": „Este o carte populară şi mântuitoare de suflet" - - „Cel ce o va citi cu luare-aminte şi va memoriza cuvintele ei se va înţelepţi". („Istoria Athosului" p. III. Spb. 1892, pag. 534). Să dea Dumnezeu ca această parte bună să cadă în soarta fiecărui cititor al cărţii de fată.
Editura Egumenita
An Aparitie 2012
Nr. Pagini 328
Limba Română
Dimensiuni (mm) 165 x 235 x 15
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.4110
Cod Produs EGU-9738926130
9,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Povățuiri Duhovnicești :

Descriere Detaliată

CUPRINS Cuvant înainte Despre Dumnezeu în el însusi si în raportul lui cu fãpturile - mai ales cu omul Sfanta Scripturã sau Biblia Domnul Iisus Hristos Darul Credinta, religia, crestinismul Credinta si faptele bune Despre raporturile omului fatã de Dumnezeu Cinstirea lui Dumnezeu cea lãuntrica si cea dinafara Chemarea si datoriile crestinului Slujirea si datoriile pãstorului Raporturile pãstoritilor fatã de pãstori Datoriile stãpanitorilor Datoriile supusilor Obligatiile parintilor în raportul lor fata de copii Obligatiile copiilor în raportul lor cu pãrintii Imparat si împaratie Oamenii cu chemãri si ranguri înalte si raporturile oamenilor de jos fata de ei Monahismul Viata pãmanteascã a omului Diavolul Pãcatul Gandurile Patimile Mania Slava desartã si lauda de sine Mandria Zavistia Osandirea Iingusirea si fatãmicia Bogãtia Iubirea de argint si iubirea de agonisealã Zgarcenia Camata Luxul Infrumusetarea trupului si gãtelile Sufletul si trupul Sãnãtatea si boala Postul si înfranarea Betia Desfraul si curãtia Fecioria si cãsãtoria Munca si trandãvia Tineretea Iumea si viata în lume Relatiile cu oamenii buni si cu cei viciosi Despre dragostea de semeni Facerea de bine sau milostenia Prietenia Iertarea ofenselor si iubirea de vrãjmasi Smerenia Mantuirea sufletului si virtutea Rugãciunea Despre umblarea la bisericã si pioasa purtare la bisericã Despre cinstirea sãrbatorilor Stiinta, cunostinta, întelepciunea Oameni întelepti, buni si sfînti Sã fii multumit cu starea ta în care te afli, fie cã te afli în stare de sãracie, fie ca esti om de neam prost Necazurile Fericirea. Bunurile pãmantesti Placerile pãmantesti Cinstea si iubireade cinste Slava Faima numelui mostenit Judecatã sau chibzuintã Sminteala si smintitorii Folosirea de darul cuvantului Adevãrul si minciuna Cuvantul si fapta Constiinta Cunoasterea de sine Biruinta asupra noastrã însine Libertatea si robia Petrecerea timpului în fiecare zi Viitorul necunoscut Bãtranetea Timpul si vesnicia Nu te deznãdãjdui Pocãinta Impãrtãsania Moartea Durerea si rugãciunea pentru morti Nemurirea sufletului Invierea mortilor Infricosata judecatã a lui Hristos Viata veacului ce va sã fie. Vesnica fericire a dreptilor si vesnicele chinuri ale pãcãtosilor AUTORI CITATI: Sf. Ioan Gurã de Aur Sf. Vasilie cel Mare Sf. Grigorie Teologul Sf. Isaac Sirul Sf. Efrem Sirul Sf. Nil Sinaitul Sf. Antonie cel Mare Sf. Pimen cel Mare Sf. Marcu Ascetul Sf. Isaia Pustnicul Sf. Isidor Pelusiotul Sf. Dimitrie Rostovschi Sf. Tihon Zadonschi Clement Alexandrinul Fericitul Augustin Filaret-Milropolitul Moscovei Inochentie-Arhiepiscopul Hersonului Filaret-Arhiepiscopul Cemigovului Iacov. Arhiepiscopul Nijegorodului Ignatie. Episcopul Caucazului Teofan-Episcopul Vladimirului Graful Speranschi Graful Bludov Caramzin Toma de Kempis Auguste Nicoli Ambrosie Rendue J.J. Rousseau Socrat Cicerone Marcu Aureliu Avva Talasie Prot P. Socolov Prot. Eugen Popov Prot. I. Iahontov Avva Evghenie

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes