Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Icoana bizantină a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț

Mai multe imagini

Icoana bizantină a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț

Rezumat: Cartea pr. Luca Diaconu reprezintă un pas pozitiv în eforturile de dezlegare a numeroaselor enigme pe care le pun icoanele Maicii Domnului de la Mănăstirile Neamţ şi Agapia, şi cea a Sfintei Ana de la Bistriţa. Ea depăşeşte puţinele şi firavele abordări anterioare, dar rămân încă nelămuriri care îşi aşteaptă răspunsul. Privită global, cartea poate fi considerată lucrarea cea mai cuprinzătoare, şi în acelaşi timp, aprofundată, dedicată până acum studierii icoanelor Maicii Domnului. - Emilian Popescu
Autor(i) Luca Diaconu, Arhim.
Editura Doxologia
An Aparitie 2010
Nr. Pagini 368
Limba Română
Dimensiuni (mm) 205 x 234 x 23
Tip Coperta Cartonata
Greutate (kg) 1.2950
Cod Produs DOX-9786068117782
96,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Enciclopedii și Albume :

Descriere Detaliată

Cartea pr. arhim. Luca Diaconu despre Icoana Maicii Domnului - Călăuzitoarea, de la Mănăstirea Neamţ, îşi are origini îndepărtate, care merg până în perioada studenţiei sale la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti. Luată în studiu ca lucrare de seminar, apoi ca teză de licenţă, ea s+a bucurat de o nouă cercetare al cărei rod a fost publicat în volumul Cinstirea Sfintelor Icoane în Ortodoxie, publicat la Iaşi. Studierea nu a încetat nici după acest eveniment tipografic, lărgindu-se şi îmbogăţindu-se concluziile, la care pasionatul autor ajunsese. Cunoştinţele sale de artă bizantină s-au îmbunătăţit, la fel şi cele privind cadrul istorico-religios, în care icoana a fost realizată şi apoi trimisă în Moldova. La toate se adaugă un factor deosebit de important, şi anume că pr. Luca a reuşit să aibă în faţa ochilor originalul icoanei, adică cel aflat sub acoperământul de protecţie din argint, prezentându-l în copii fotografice excelente. În acest fel, autorul a putut analiza în amănunt tehnica de realizare a picturii icoanei, comparând-o cu alte exemplare bizantine asemănătoare şi ajungând la concluzia că ea este opera unui pictor anonim constantinopolitan din al doilea sfert al secolului al XIV-lea.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes