Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Imn pentru crucea purtată

Mai multe imagini

Imn pentru crucea purtată

Rezumat: Autorul se apleacă asupra mediului concentraţionar, unde şi-a petrecut anii cei mai rodnici din viaţă, dar pune accentul mai mult pe dimensiunea interioară a încercărilor prin care trecuse decât pe contextul exterior.
Autor(i) Virgil Maxim
Editura Babel
An Aparitie 2012
Nr. Pagini 456
Limba Română
Dimensiuni (mm) 165 x 235 x 20
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.6480
Cod Produs BAB-9789737888266
24,50 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Poezie și Proză :

Descriere Detaliată

Iubite cititorule,

Netrebnic lucru este să vorbeşti despre tine însuţi. Mai uşor mi-a fost să-mi mărturisesc păcatele decât să-mi arăt, cumva, virtuţile. Nu prezentarea suferinţei personale sau colective aş vrea să atragă atenţia - astfel de povestiri poate reda oricine, unii cu talent şi pricepere - ci înţelesul celor întâmplate, sensul lor, reflectarea în spirit; acestea dau valoare suferinţei.

Pentru fiecare dintre tâlharii răstigniţi lângă Iisus Hristos suferinţa are alt înţeles, capătă altă valoare: pentru unul e ispăşire, spre mântuire, pentru celălalt e osândire, spre moarte.

În cartea aceasta fac cunoscute - în scop pedagogic - stări sufleteşti şi acţiuni la care am participat: ca cei de faţă şi viitorimea să ştie, să înveţe şi să aibă un îndreptar de viaţă, prin care, raportându-se şi adăugând cele specifice momentului, să nu greşească (sau să fie cât mai departe de greşeli ireparabile). Refăcând întâmplările după puţinţă, am vrut să exprim în mod evident conflictul: materie (-alitate) - spirit (-ualitate).

Din istoria neamului nostru românesc reiese că misiunea lui nu este să civilizeze lumea, ci să păstreze peste veacuri Făclia Cunoştinţei adevărat mântuitoare şi să apere cu chiar preţul vieţii trupul mistic al lui Hristos, Biserica Lui, adăugându-ne pe noi, copiii Lui, ca mădulare vii ale acestui trup.

Rog să nu se caute în aceste umile însemnări lucruri deosebite, expresii alese, înalte cugetări sau citate savante din operele marilor oameni care au strălucit pe pământ. Am ales prezentarea vieţuirii la nivelul unor procese comune oricărei conştiinţe cinstite în faţa lui Dumnezeu, fară intenţia de a prezenta lucruri excepţionale. „Excepţional” este Duhul care a lucrat şi lucrează în fiecare din noi spre Slava lui Dumnezeu și mântuirea noastră.

Aceste Memorii nu pot constitui un document „oficial” istoric de care să se folosească cercetătorii pentru a-şi susţine argumentaţiile, afirmaţiile sau tezele de doctorat, ci un document psihologic pentru că, mai înainte de toate şi în afară de orice consideraţii, el prezintă procese de viaţă spirituală, stări şi stadii de conştiinţă. Cel ce va voi să se folosească de ele, să între mai întâi în „cămara” sufletului său şi să se roage adânc Tatălui, Care vede toate din ascuns, ca să poată înţelege lucrurile cele ascunse. Cronologic, relatarea poate lăsa de dorit. Aceasta s-a întâmplat datorită imposibilităţii de a mai păstra cu fidelitate în memorie datele. De aceea, oricine e de bună credinţă poate interveni cu precizări sau completări asupra datelor.

*

Dacă aş fi scris la persoana a treia, structura lucrării ar fi apărut nu ca o mărturisire personală, ci ca un roman, cu multe fabulaţii frumoase care ar fi împodobit chipul eroului; riscam între a fi suspectat de infatuare şi a scrie ceva care să nu angajeze în nici un fel sufletul cititorului. Dar ştiam că tocmai prin actul mărturisirii directe cititorul se va implica sufleteşte, trăind drama care are un singur deznodământ: biruirea răului prin acceptarea răstignirii împreună cu Hristos.

Mulţumesc lui Dumnezeu că m-a învrednicit să fiu contemporan acestor încercări.

Virgil Maxim

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.

Parerile celor care au folosit acest produs

  1. o carte care-ti schimba viziunea despre viata Recenzie scrisa de nicolae
    Calitate
    Pret
    Valoare

    tulburatoare memorii!! cartea ar trebui citita de toti romanii pentru ca ea vorbeste despre Adevar,dragoste de neam si capacitate de jertfa pana la sacrificiul suprem. (Publicat pe 24.07.2012)


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes