Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

În lumina lui Hristos, Viaţa şi învăţătura Sf. Simeon Noul Teolog

Mai multe imagini

În lumina lui Hristos, Viaţa şi învăţătura Sf. Simeon Noul Teolog

Rezumat: Viaţa şi învăţătura duhovnicească ale Sfântului Simeon Noul Teolog.
Autor(i) Arhiepiscopul Vasili Krivosein
Editura Institutul Biblic (IBMBOR)
An Aparitie 2005
Nr. Pagini 434
Limba Română
Dimensiuni (mm) 145 x 205 x 20
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.4020
Cod Produs IBM-9739332949
24,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Viețile Sfinților : : Apologetică Ortodoxă : : Biografii :

Descriere Detaliată

S-a spus ca invatatura sfantului Simeon se incadreaza cu greu in traditia parintilor anteriori,- ca ea e mai mult marturia unei experiente personale. In esenta insa, invatatura lui se reduce la invatatura parintilor anteriori. Avem la el aceeasi invatatura despre curatirea de patimi, despre dobandirea virtutilor si a nepatimirii, ca prima treapta a urcusului duhovnicesc, aceeasi invatatura despre contemplarea nepatimasa a ratiunilor dumnezeiesti ale lucrurilor prin care omul revine la starea naturii lui, invatatura precizata mai ales de sfantul Maxim Marturisitorul si considerata ca treapta a doua a urcusului duhovnicesc ; in sfarsit, aceeasi invatatura despre unirea cu Dumnezeu sau cu Hristos prin Duhul Sfant, care e, in toata traditia duhovniceasca patristica, treapta a treia si ultima a urcusului duhovnicesc. Ceea ce formeaza o nota mai aparte in preocuparea sfantului Simeon este accentul deosebit de puternic pus pe simtire, pe constiinta, pe lumina si pe iubire. Toate acestea stau intr-o legatura intre ele, dar si cu intreaga invatatura a parintilor despre curatirea de patimi, sau despre virtutile care culmineaza in nepatimire si in iubirea de Dumnezeu si in "vederea" Lui.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Alți clienți au atașat acestui produs următoarele etichete:

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes