Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Invatamintul primar din Bucovina 1774-1918

Mai multe imagini

Invatamintul primar din Bucovina 1774-1918

Rezumat: Considerăm că volumul de faţă, realizat de Constantin Ungureanu, este o contribuţie binevenită la cunoaşterea istoriei Bucovinei şi vine să umple un gol important în istoriografia contemporană.
Autor(i) Constantin Ungureanu
Editura Civitas
An Aparitie 2007
Nr. Pagini 336
Limba Română
Dimensiuni (mm) 165x240x20
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.5020
Cod Produs CIV-9789975923644
Termeni asemanatori Bucovina, Invatamantul primar, invatamantul primar din Bucovina, Bucovina perioada 1774-1918
25,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți :

Descriere Detaliată

Lucrarea de fata este structurata in trei capitole si 14 subcapitole. Primul capitol al studiului cuprinde perioada 1774-1869, iar subcapitolele coincid cronologic cu tipurile de administratie din Bucovina in perioada respectiva. Cea mai mare parte a lucrarii se refera la intervaulul 1869-1914, cind s-a produs reorganizarea si modernizarea reala a invatamintului bucovinean. Cele trei capitole ale lucrarii sun urmatoarele: -Invatamintul bucovinean 1774-1869, -Invatamintul primar din Bucovina dupa 1869, -Evolutia invatamintului prima din Bucovina la sfarsitul secolului al XIX-lea inceputul secolului al XX-lea.

Studiul cuprinde încheierea, şase anexe, care includ 45 de tabele statistice, 18 diagrame, o vastă bibliografie, indice de nume şi localităţi, precum şi rezumate în
limbile de circulaţie internaţională - germană şi engleză. Merită o deosebită apreciere Harta şcolară a Bucovinei pentru anul 1913, executată la un nivel grafic excepţional. Remarcăm şi excelentele condiţii tehnice în care a apărut acest volum, editat la un standard înalt. Cartea reprezintă o nouă contribuţie importantă la problema evoluţiei învăţământului primar din Bucovina în perioada austriacă. Numeroasele investigaţii ale autorului au demonstrat că „la sfârşitul sec. al XIX-lea – începutul sec. al XX-lea, învăţământul primar din Bucovina a cunoscut un progres remarcabil, a crescut semnificativ numărul şcolilor şi al copiilor şcolarizaţi, s-a diminuat ponderea populaţiei analfabete, s-a îmbunătăţit starea materială şi socială a cadrelor didactice.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Alți clienți au atașat acestui produs următoarele etichete:

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes