Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Învierea Mântuitorului în memoria narativă a Evangheliilor

Mai multe imagini

Învierea Mântuitorului în memoria narativă a Evangheliilor

Rezumat: Deşi este o lucrare adresată în primul rând studenţilor la Teologie, fiecare credincios ortodox se poate folosi citind-o.
Autor(i) Pr. Conf. Dr. Constantin Preda
Editura Basilica
An Aparitie 2010
Nr. Pagini 294
Limba Română
Dimensiuni (mm) 146 x 205 x 15
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.3280
Cod Produs BAS-9786068141343
23,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Povățuiri Duhovnicești :

Descriere Detaliată

"Sfintele Evanghelii ne arată că Învierea Domnului a fost constatată de martori ai arătărilor Sale post-pascale, care au devenit mărturisitorii experienţei întâlnirii cu Hristos Cel înviat. Ei au păstrat vie memoria învăţăturilor şi faptelor Sale minunate, pe care, iluminaţi de Duhul Sfânt, le-au aşezat în scris, redactând astfel Sfintele Evanghelii, cu scopul de a păstra vie şi nealterată memoria şi identitatea credinţei în Învierea lui Hristos. Prin cultul şi întraga sa tradiţie liturgică, Biserica primară a reuşit să transmită memoria narativă a "faptelor minunate ale lui Dumnezeu" (Fapte 2,11). [...] În cultura modernă a unei societăţi afectate de secularizare există şi pericolul diminuării sau chiar acela al pierderii memoriei colective, care nu ar însemna altceva decât pierderea identităţii noastre creştine, întemeiate pe adevărul Învierii din morţi a Fiului lui Dumnezeu întrupat".

Urmărind relatările celor patru Sfinte Evanghelii, va călători alături de Mântuitorul, şi va poposi acolo unde Îl poate afla cu adevărat: la „frângerea pâinii” în Sfânta Liturghie. Află astfel că numai cei ce se împărtăşesc cu Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos la Sfânta Liturghie cred cu adevărat că El a înviat.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes