Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Vol.III

Mai multe imagini

Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Vol.III

Rezumat: În toate paginile acestei cărţi se vede o dorinţă vie de-a sublinia vrednicia şi jertfelnicia ierarhilor, preoţilor, monahilor şi credincioşilor ortodocşi români care „au făcut istorie”, adică au sfinţit pământul românesc prin credinţă şi cultură, prin rugăciune fierbinte şi luptă jertfelnică, transmiţând din veac în veac, ca pe o făclie de Înviere, credinţa apostolică şi viaţa creştin-ortodoxă.
Autor(i) Pr. Prof. Dr. Mircea Păcurariu
Editura Trinitas
An Aparitie 2008
Nr. Pagini 605
Limba Română
Dimensiuni (mm) 171 x 240 x 35
Tip Coperta Cartonata
Greutate (kg) 1.0750
Cod Produs DOX-9738179639
80,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Istorie :

Descriere Detaliată

La Editura mitropolitană TRINITAS din Iaşi a văzut lumina tiparului cel de-al treilea volum din lucrarea monumentală „Istoria Bisericii Ortodoxe Române” a Pr. Prof. Dr. Mircea Păcurariu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu. Primele două volume din această ediţie a III-a a lucrării, revăzută şi adăugită, au fost publicate de aceeaşi editură în anii 2004, respectiv 2006. În cele 604 pagini din acest volum care încheie cea mai cunoscută trilogie de istorie bisericească din ultimele decenii tratează organizarea bisericească şi activitatea Bisericii Ortodoxe Române în epoca modernă (1821-1918) şi în perioada de după 1918 până astăzi. Lucrarea este înzestrată cu un bogat aparat bibliografic şi conţine în partea finală sinteze deosebit de utile pentru studiu: listele cronologice ale ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române, Istoria Bisericii Române în date, tabel cronologic. În prefaţa volumului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel scrie: „Volumul al III-lea al Istoriei Bisericii Ortodoxe Române confirmă o dată în plus erudiţia autorului, bogăţia bibliografică, claritatea expunerii, precum şi atenţia acordată cercetării ştiinţifice în domeniu. În toate paginile acestei cărţi se vede însă şi o dorinţă vie de-a sublinia vrednicia şi jertfelnicia ierarhilor, preoţilor, monahilor şi credincioşilor ortodocşi români care „au făcut istorie”, adică au sfinţit pământul românesc prin credinţă şi cultură, prin rugăciune fierbinte şi luptă jertfelnică, transmiţând din veac în veac, ca pe o făclie de Înviere, credinţa apostolică şi viaţa creştin-ortodoxă. Autorul prezintă viaţa Ortodoxiei Româneşti ca fiind împletită cu istoria şi cu viaţa poporului român în context european, adesea zbuciumat, rareori favorabil. Autorul îmbină rigoarea academică a cercetării trecutului cu observaţia directă a situaţiei prezente, aprecierea binelui cu simţul critic privind neajunsurile. În mod constant, însă, autorul cultivă speranţa fără triumfalism şi apără valorile autentice fără ezitare”.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes