Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Istoria Lausiacă  (Lavsaicon)

Mai multe imagini

Istoria Lausiacă (Lavsaicon)

Rezumat: N-a fost intenţia episcopului elenopolitan să alcătuiască o lucrare savantă ci doar să tezaurizeze, pentru folosul spiritual al multora, roadele unor îndelungate strădanii duhovniceşti ale iubitorilor de Hristos pe care i-a întâlnit.
Autor(i) Paladie
Editura Institutul Biblic (IBMBOR)
An Aparitie 2007
Nr. Pagini 132
Limba Română
Dimensiuni (mm) 146 x 206 x 8
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.1590
Cod Produs IBM-139789736160851
14,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Istorie :

Descriere Detaliată

"Scrierea ce urmează îl are ca autor pe Paladie. Ea se numeşte Istoria Lausiacă, fiind cunoscută în lumea monahală românească şi sub titlul de Lavsaicon. "Istoria" lui Paladie a ajuns în lumea noastră călugărească printr-o veche traducere, din a doua jumătatae a secolului al XVIII-lea, de când datează şi traducerea scrierilor greceşti care, mai târziu, au fost tipărite în limba greacă sub titlul Filocalia. Paladie a alcătuit scrierea la rugămintea unui postelnic al împăratului bizantin Teodosie II, cu numele Lausus, între anii 419 - 420; de aici titlul de Istoria Lausiacă" - din introducere

 

"Scopul meu a fost ca tu, având în ea o culegere de sfinte şi mântuitoare amintiri pentru suflet şi un leac de neuitat, să poţi alunga de la tine orice formă de aţâţare ce se naşte din pofta neraţională, din lenevie şi descurajare în clipele unor trebuinţe, orice şovăială şi slăbiciune a voinţei, mânia şi tulburarea, tristeţea şi frica neîntemeiată de ispitele lumii, ca să poţi înainta pe calea evlaviei, însufleţit de o dorinţă nestinsă; şi să te faci o călăuză pentru tine şi pentru cei ce vieţui- esc ca tine şi sunt supuşi ţie şi împăraţilor prea evlavioşi, prin aceste fapte de desăvârşire prin care toţi aceşti iubitori de Hristos s-au silit să se unească cu Dumnezeu; şi pe lângă aceasta, să aştepţi în fiecare zi despărţirea sufletului, după cum s-a scris: „Bine este să mă despart şi să fiu cu Hristos” (Filip. 1, 23) şi „Pregăteşte spre ieşire lucrurile tale şi te pregăteşte pentru ţărâna ta” (Prov. 24, 27). Căci nu e un scop al învăţăturii dumnezeieşti exprimarea rafinată, ci convingerea minţii des- pre adevărul exprimat prin cuvintele: „Deschide gura cuvântului dumnezeiesc” (Eccl. 7,4) ; şi iarăşi: „Nu rămâne surd la istorisirea celor întâmplate altora, căci şi ei au învăţat de la părinţi” (Eccl. 8,9). Eu, deci, omule prea iubitor de învăţătură, urmând în parte acestei spuse, am cercetat mulţi sfinţi. Şi nu m-am lăsat condus de curiozitate. Ci făcând un drum de două ori de treizeci de zile şi străbătând cu ajutorul lui Dumnezeu pe jos toată ţara romanilor, am nesocotit orice oboseală a călătoriei pentru a întâlni un om iubitor de Dumnezeu, ca să câştig de la el ceea ce nu aveam."

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes