Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Jucării din fibre vegetale

Mai multe imagini

Jucării din fibre vegetale

Rezumat: Se recomandă în calitate de suport didactic în instituţii preşcolare, precum şi la educaţia tehnologică a elevilor din şcolile de cultură generală. Poate fi utilă oricărui doritor de a însuşi meşteşugul împletitului din fibre vegetale.
Autor(i) Natalia Cangea
Editura Cu Drag
An Aparitie 2009
Nr. Pagini 36
Limba Română
Dimensiuni (mm) 160x240x3
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.0830
Cod Produs CUD-9789975962742
8,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Cărți pentru Copii :

Descriere Detaliată

Un îndrumar valoros şi necesar. Această carte poate fi considerată pe drept cuvânt un suport didactic binevenit atât pentru şcoala medie de cultură generală, util atât pentru activitatea copiilor în cadrul cercurilor pe interese, cât şi pentru oricare doritor de a confecţiona cu propriile mâini diferite figurine şi jucării din fibre vegetale, această preocupare contribuind la descoperirea şi dezvoltarea tinerelor noastre talente. Lucrarea dezvăluie tainele unui străvechi meşteşug popular, care timp de multă vreme a fost dat uitării şi care, fiind preluat cu mult drag de tânăra şi ambiţioasa meşteriţă populară, ne-a demonstrat netrecătoarea sa frumuseţe şi utilitate.

Din punct de vedere instructiv, cartea este bine şi logic structurată, conţine toate compartimentele necesare unei asemenea lucrări, în cel mai competent mod iniţiindu-l astfel pe potenţialul meşter în tehnicile şi tehnologiile împletitului din fibre vegetale, încât să-l poată profesa cu uşurinţă şi cu multă plăcere. Autoarea încearcă să-l convingă şi pe copil, şi pe adolescent, şi pe matur de simplicitatea cunoştinţelor şi deprinderilor propuse de ea, să-i insufle că este un lucru ce corespunde puterilor şi capacităţilor lui, care, în ultimă instanţă, îi va dărui bucuria trăirii unui succes făurit cu propriile mâini. Însăşi descrierea procesului de confecţionare a figurinelor, începând de la unele foarte simple (pentru preşcolari şi elevi în clasele primare) până la altele mai complicate (pentru elevii din clasele mari, dar şi pentru maturi), este făcută într-o consecutivitate clară, pe etape-cheie, pentru înlesnirea lucrului fiind însoţită şi de un bogat material ilustrativ. Şi toate acestea se prezintă într-un limbaj accesibil pentru toate categoriile de vârstă.

În opinia mea, cartea „Jucării din fibre vegetale” va completa în mod reuşit golul existent în literatura de domeniu, posibil, impulsionându-i şi pe alţi meşteri populari să-şi dezvăluie secretele măiestriei.

Parascovia Secrieru-Harbuzaru,
membru de onoare al Academiei Europene de Arte,
membru al Academiei Artelor Tradiţionale din România,
membru al Uniunii Meşterilor Populari din Republica Moldova,

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Alți clienți au atașat acestui produs următoarele etichete:

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.

Parerile celor care au folosit acest produs

 1. Minunata pentru copii si parinti Recenzie scrisa de Natalia, Balti
  Calitate
  Pret
  Valoare

  De indata ce am primit-o m-am si apucat de "mesterit" baitei, fetite si caluti. M-au ajutat si copii si cred ca ne-a iesit destul de bine. V-as arata si poze, daca as putea :)

  d.Natalia Cangea, va multumesc pentru ca intr-un mod atat de placut nu ne lasati sa uitam trecutul!
  (Publicat pe 20.03.2012)

 2. manual pe gustul meu Recenzie scrisa de andrei
  Pret
  Valoare
  Calitate

  sa tot inveti lucruri din astea...lucruri care nu fac absolut niciun rau, ci stimuleaza creativitatea si imbogatesc imaginatia. In plus, ne fac sa apreciem frumusetile naturii, si sa ne dam seama ca fericirea vine din lucrurile mici ;) (Publicat pe 13.03.2012)

 3. manual Recenzie scrisa de kodak
  Valoare
  Calitate
  Pret

  aceasta carte poate fi folosita ca manual pentru orele de abilitati practice, dar poate fi si un instrument usor de folosit de catre parintii care vor sa ofere copiilor lor alte tipuri de preocupari decat cele moderne. Utila :D (Publicat pe 12.03.2012)

 4. Un alt fel de lucru manual Recenzie scrisa de alexandra
  Pret
  Valoare
  Calitate

  Imi aduc aminte de zilele de vara cand mergeam impreuna cu familia la adunat fanul de pe camp, iar bunicul, Dumnezeu sa il odihneasca, profita de fiecare pauza pentru a ne delecta cu impletiturile lui din paie: caluti, papusi, sau tot felul de minunatii, dupa varsta si preocuparile fiecaruia. Eram adolescenta, si tot primeam cu bucurie simbolul recunostintei lui. Ba chiar am incercat si eu sa fur din dexteritatea mainilor lui, dar nu mi-a prea iesit... Pana cand, intr-o zi, am dat peste cartea acesta. Atat de bine este explicata tehnica realizarii jucariilor din fibre vegetale, incat oricine poate invata! Si cat de frumos este sa oferi in dar un lucru facut manual, chiar de tine, cu toata dragostea! (Publicat pe 11.03.2012)


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes