Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Lupta între carne şi duh

Mai multe imagini

Lupta între carne şi duh

Rezumat: „Prefata:

1. In aceasta carte este infatisata, in primul rand, Sfanta Scriptura, apoi invatatura Sfantului Ioan Gura de Aur si, in cele din urma, sunt prezentate cugetari pentru oamenii de rand.

2. Cugetari nu intalnim la fiecare capitol, deoarece sunt si alte capitole cu teme asemanatoare si, de aceea, cititorul poate merge la ceea ce s-a scris la celelalte teme.

3. Aici nu sunt cercetate patimile care sunt odioase pentru toti oamenii, cum ar fi: omorul, jaful, talharia, silnicia, preacurvia, desfranarea si celelalte asemenea lor, deoarece toti le socotesc ca fiind patimi foarte mari, ci sunt cercetate numai acele patimi pe care oamenii, indeosebi cei ai veacului acestuia, fie le socotesc foarte mici, fie nu le socotesc nicidecum patimi, dar care nu mai outin decat cele enumerate mai sus impiedica mantuirea si sunt pricinile altor nenoriciri grele, cum ar fi: rautatea, invidia, lacomia, iubirea de argint, vorbirea de rau, precum se va putea vedea mai jos.

4. Aici se arata in ce consta datoria crestina, comuna si reciproca, ce pretinde de la noi credinta, nadejde si dragoste; de asemenea, sunt infatisate roadele dragostei, adica: mila, impacarea cu aproapele, iertarea greselilor aproapelui, dispretuirea lumii, rabdarea si celelalte.

5. In unele locuri este infatisata doar esenta invataturii Sfantului Ioan Gura de Aur, nu sunt citate cuvintele exacte ale sfantului invatator.

6. Cugetarile sunt infatisate simplu si pe scurt: simplu - spre a le intelege mai bine oamenii de rand si pe scurt - sprea a-l incuraja pe cititor in a le citi mai des.

7. De i se va parea cuiva in vreo cugetare ceva mai colturos, aceluia cu toata inima ii spun ca aici se urmareste folosul, nu desfatarea; mantuirea, nu placerea oamenilor.

8. Iar, daca cineva cu mintea luminata, va gasi ceva vrednic de indreptare, il rog sa atribuie aceasta greseala mintii mele marginite, nu voii mele. Sa te mantuiesti in Hristos, iubite frate! ”
Autor(i) Sfântul Tihon de Zadonsk
Editura Egumenita
An Aparitie 2011
Nr. Pagini 211
Limba Română
Dimensiuni (mm) 132 x 200 x 14
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.2190
Cod Produs EGU-9786065500532
8,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Povățuiri Duhovnicești : : Familie și Educație Creștina :

Descriere Detaliată

Trupul voieşte să se mândrească, să se preamărească, să se înalţe, iar duhul voieşte să se smerească şi să cugete smerit. Trupul voieşte a fi în slavă şi cinste, iar duhul pe toate a le vedea gunoaie (Filip. 3, 8). Trupul voieşte să se odihnească, iar duhul să vegheze, să se ostenească. Trupul voieşte să trândăvească, să bea, să se veselească, iar duhul să se înfrâneze, să postească şi să plângă pentru păcate. Trupul voieşte să se răzbune pe vrăjmaşii săi, iar duhul – să-i iubească pe vrăjmaşi şi să facă bine celor ce-l urăsc. Trupul voieşte să răpească avutul altuia, iar duhul să dea şi ceea ce este al său celor nevoiaşi. Trupul voieşte să satisfacă iubirea sa de plăceri, iar duhul să fie curat. Trupul voieşte să împlinească în toate voia sa, iar duhul să împlinească în toate voia lui Dumnezeu. Tot aşa şi în privinţa celorlalte lucruri trupul şi duhul se împotrivesc unul altuia.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes