Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Merinde pentru monahi

Mai multe imagini

Merinde pentru monahi

Rezumat: „Merinde pentru monahi” este rodul recentului pelerinaj al Părintelui Zaharia în Moldova. Cuvintele rostite în fața monahilor și monahiilor, precum și a multor creștini mireni din Moldova în toamna anului 2011 au fost frumos așezate în această carte, prin grija Părintelui Stareț Melchisedec și a monahilor de la Mănăstirea Putna.
Autor(i) Arhimandrit Zaharia Zaharou
Editura Man. Putna
An Aparitie 2011
Nr. Pagini 100
Limba Română
Dimensiuni (mm) 54 x 221 x 7
Tip Coperta Cartonata
Greutate (kg) 0.2550
Cod Produs MERINDEMON
15,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Monahism :

Descriere Detaliată

Arhimandritul Zaharia Zaharou este fiu duhovnicesc al Părintelui Sofronie Saharov (1896-1993),  la  rândul  său  fiu  duhovnicesc al Sfântului Siluan Athonitul (1866-1938). Originar din Cipru, vieţuitor al Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul, Stavropighie Patriarhală,  din  Essex,  Anglia  –  întemeiată de Părintele Sofronie – Părintele Zaharia este licenţiat în Teologie al Institutului Sfântul Serghie din Paris și al Universităţii din Tesalonic, unde a ob'inut  și titlul de doctor în Teologie. În limba română i s-au tipărit lucrările „Hristos, Calea vieţii noastre – darurile teologiei Arhimandritului Sofronie” (2003) și „Lărgiți și voi inimile voastre” (2009). Cuvintele și scrierile sale fac dovada unei inimi purtătoare a dragostei și a cunoașterii dăruite de Duhul Sfânt, a unei inimi care se împărtășește cu adevărat de vederea duhovnicească a Mântuitorului Iisus Hristos. Prin cărţile și conferinţele sale Părintele Zaharia a însufle'it întru adevăr și dragoste mulţime de oameni căutători de
Dumnezeu de pe toate meridianele lumii.

În perioada 26 septembrie – 3 octombrie, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Părintele Zaharia s-a aflat în pelerinaj în Mitropolia Moldovei și Bucovinei, perioadă în care a împărtășit cuvânt de folos câtorva obști monahale. Aceste cuvinte, nu multe, dar izvorâte dintr-o inimă lucrătoare și cerute
de inimi care vor să devină lucrătoare, sunt cuprinse în această carte.

Puteți descărca în întregime textul acestei cărți în format PDF de pe site-ul Mănăstirii Putna.

Vă prezentăm în continuare filmarea integrală a lansării cărții la Librăria Bizantină din București.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Alți clienți au atașat acestui produs următoarele etichete:

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.

Parerile celor care au folosit acest produs

 1. O initiativa laudabila Recenzie scrisa de Marcel
  Pret
  Valoare
  Calitate

  .. din partea parintilor de la Putna ca au editat aceasta antologie de cuvinte de folos. Parintele Zaharia ofera un punct de vedere proaspat asupra unor probleme specifice monahismului, cum ar fi: "Ascultarea nu este o obligatie a monahului, ci un privilegiu" sau "atitudinea si dispozitia noastra launtrica nu trebuie sa fie aceea de a judeca cine are dreptate, ci de a primi cuvantul care ne este dat. Si daca avem aceasta atitudine vom face atat din staret cat si din duhovnic un prooroc."

  Recomand asadar aceasta carte in special celor care vor sa patrunda cate un pic din tainele monahismului. (Publicat pe 26.05.2012)


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes