Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Misiune, parohie, pastoraţie

Mai multe imagini

Misiune, parohie, pastoraţie

Rezumat: Aflată la a doua ediţie editorială, lucrarea de faţă oferă coordonate pentru o strategie misionară în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.
Autor(i) Pr. Prof. Dr. Valer Bel
Editura Renaşterea
An Aparitie 2006
Nr. Pagini 134
Limba Română
Dimensiuni (mm) 148 x 210 x 6
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.1640
Cod Produs REN-9789738248939
10,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Apologetică Ortodoxă : : Tâlcuiri și Cateheze :

Descriere Detaliată

"Din momentul în care Mântuitorul este înţeles mai mult ca om decât ca Dumnezeu înomenit, El încetează de a mai fi considerat ca Mântuitor al întregului cosmos şi se transformă într-un palid Mântuitor personal al fiecărui credincios. De aici rezultă două consecinţe majore: aversiunea faţă de lumea materială, ca fiind profund alterată şi pervertită de păcat şi caracterul individualist al mântuirii. Fiecare sectă Îl vede pe Iisus altfel decât Îl văd celelalte secte, în virtutea unor concepţii şi ideologii ce transformă creştinismul într-un supermarket religios, în care fiecare îşi alege ceea ce preferă. Absenţa dimensiunii cosmice a mântuirii şi caracterul individualist al acesteia încalcă principiul comuniunii omului cu Dumnezeu, cu semenii şi cu întreaga creaţie, de care vorbeşte Sfânta Scriptură de la început până la sfârşit. În acelaşi mod în care este relativizată persoana lui Hristos, Acesta fiind transformat într-un Mântuitor individualist, tot astfel este relativizată şi persoana Duhului Sfânt. Separat de Hristos, Duhul Sfânt este transformat într-un principiu individual al vieţii creştine. Pe când Hristos rămâne mereu exterior credinciosului sectant şi este confundat cu Biblia – motiv pentru care sectanţii nu pot spune cu Sfântul Apostol Pavel: „ nu eu sunt cel ce mai trăiesc, ci Hristos este Cel Ce trăieşte în mine” (Ga 2, 20) – Duhul Sfânt rămâne mereu interior fiecărui credincios, în mod individualist. Credinciosul sectant trăieşte între prezenţa Duhului din el şi absenţa Duhului din creaţie, fapt care produce dezechilibrul ce alimentează starea de agresivitate a sectelor faţă de Biserică." - fragment

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes