Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Ne vorbeşte Părintele Cleopa vol 18

Mai multe imagini

Ne vorbeşte Părintele Cleopa vol 18

Rezumat: Cartea cuprinde învăţături ale părintelui Cleopa Ilie de la Mănăstirea Sihăstria, despre: Sfintele sărbători, vise şi vedenii, rolul femeii în societate, pocăinţa şi roadele ei, dar şi cuvântări şi predici ale părintelui, precum şi alte cuvinte de folos.
Editura Man. Sihastria Neamt
An Aparitie 2012
Nr. Pagini 144
Limba Română
Dimensiuni (mm) 130 x 200 x 7
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.1530
Cod Produs SIHNT-9786068217093
Termeni asemanatori cleopa ilie, sihastria
6,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Monahism : : Povățuiri Duhovnicești :

Descriere Detaliată

Cuprins:

Cuvânt la începutul Postului Mare
Pocăinţa amână sfârşitul lumii
Cuvânt la înmormântarea monahului Paisie Nichitencu
Sfintele sărbători
Predică la Duminica slăbănogului - Dumnezeu pedepseşte păcatul
Pedeapsa boierului Ghiţescu
Despre pocăinţă şi roadele ei
Despre pregătirea celor ce voiesc a primi Preacuratele Taine
Unsprezece pricini pentru care îngăduie Dumnezeu să pătimească drepţii în lumea aceasta
Moartea unui credincios
Dialog despre vise şi vedenii
Predică la Duminica Sfintelor mironosiţe - Despre rolul femeii în familie
Cuvânt al Părintelui Dumitru Stăniloae către obştea Mănăstirii Sihăstria, însoţit de o prezentare a Părintelui Cleopa

Părintele Cleopa (pe numele de mirean, Constantin) s-a născut într-o familie de țărani, fiind al cincilea copil din cei zece ai familiei lui Alexandru Ilie. Urmează cursurile școlii primare din satul natal, făcând apoi trei ani de ucenicie duhovnicească la schimonahul Paisie Olaru, pustnic în Schitul Cozancea.

În decembrie 1929 se alătură obștii schitului Sihăstria, alături de fratele mai mare, Vasile. Pe 12 decembrie 1932, de ziua Sfântului Ierarh Spiridon, sunt primiți în obștea schitului. În 1935 este luat în armată, în orașul Botoșani. În 1936 se reîntoarce la schit și este uns în monahism pe 2 august 1937, primind numele călugăresc de "Cleopa". În iunie 1942 este numit locțiitor de egumen, din cauza stării precare de sănătate a starețului Ioanichie Moroi.

Pe 27 decembrie 1944 este hirotonit ierodiacon, iar pe 23 ianuarie 1945 este hirotonit ieromonah de către Episcopul Galaction Cordun, pe atunci stareț al Mănăstirii Neamț. Ulterior este numit oficial egumen al Schitului Sihăstria.

În 1947, Schitul Sihăstria este ridicat la rang de mănăstire, iar protosinghelul Cleopa Ilie este hirotesit arhimandrit, cu aprobarea patriarhului Nicodim Munteanu. În 1948, urmărit de Siguranță, se retrage pentru șase luni în pădurile din jurul Mănăstirii Sihăstria, iar pe 30 august 1949, arhimandritul Cleopa Ilie este numit stareț al Mănăstirii Slatina Suceava unde se transferă alături de 30 de călugări din obștea Mănăstirii Sihăstria, ca urmare a deciziei patriarhului Justinian Marina.

Întemeiază la Mănăstirea Slatina o obște care numără peste 80 de persoane. Între 1952-1954, este urmărit de Securitate și se retrage în Munții Stănișoarei, împreună cu ieromonahul Arsenie Papacioc. După doi ani este readus în mănăstire, din dispoziția Patriarhului Justinian.

În 1956, revine la metanie, iar în primavara anului 1959, se retrage pentru a treia oară în Munții Neamțului, unde își petrece următorii 5 ani. Revine la Mănăstirea Sihăstria în toamna anului 1964, ca duhovnic al întregii obști, și povățuiește fără întrerupere atât calugări, cât și mireni, timp de 34 de ani.

Încetează din viață pe 2 decembrie 1998.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes