Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Nervozitatea la copii şi adolescenţi

Mai multe imagini

Nervozitatea la copii şi adolescenţi

Rezumat: Experienţa medicală arată că, din păcate, copiii sănătoşi şi armonios dezvoltaţi sunt tot mai puţini pe zi ce trece şi, dimpotrivă, creşte numărul copiilor care sunt aduşi la consult din cauza nervozităţii, a tulburărilor de somn, a surmenajului nervos etc.
Ne vom stradui în această lucrare nu numai să atingem câteva componente medicale şi psihologice ale acestei probleme, ci vom vorbi şi despre cauzele duhovniceşti ale nervozităţii la copii.
Autor(i) Dimitri Avdeev
Editura Sophia
An Aparitie 2008
Nr. Pagini 181
Limba Română
Dimensiuni (mm) 110 x 200 x 13
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.1320
Cod Produs SOPH-9780731361055
11,50 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Familie și Educație Creștina : : Psihoterapie Ortodoxă :

Descriere Detaliată

În antropologia creştină, integritatea personalităţii este văzută în unitatea manifestărilor duhovniceşti, sufleteşti şi trupeşti – şi la această unitate se ajunge doar cu condiţia înrâuririi precumpănitoare a sferei duhului. 

 Orice boală are în primul rând o natură duhovnicească şi de-abia apoi psihofiziologică. 

 Abordarea duhovnicească a bolnavului nu subminează perspectiva medico-biologică, ci îmbogăţeşte, completează şi desăvârşeşte concepţia despre personalitate. Biserica priveşte bolile psihice ca pe una dintre manifestările vătămării generale de către păcat a naturii omeneşti. Distingând în structura personalităţii nivelul duhovnicesc, cel sufletesc şi cel trupesc, Sfinţii Părinţi deosebeau bolile dezvoltate „din fire” de cele provocate de lucrarea demonică sau de pătimirile care îl înrobesc pe om. Potrivit acestei distincţii, sunt la fel de nejustificate atât considerarea tuturor bolilor psihice drept manifestări ale îndrăcirii, ceea ce atrage după sine săvârşirea fără temei a rânduielii exorcismului, cât şi tentativa de tratare a oricăror tulburări spirituale exclusiv prin metode clinice.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes