Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

O exegeză a Crezului ortodox. Florilegiu patristic

Mai multe imagini

O exegeză a Crezului ortodox. Florilegiu patristic

Rezumat: Lucrarea de faţă reuneşte textele patristice referitoare la cele 12 articole ale Crezului şi oferă ocazia aprofundării marilor adevăruri de credinţă, formulate în Simbolul niceo-constantinopolitan sau Crezul ortodox, de către creştinul contemporan, pe care trebuie să le cunoască, primească şi mărturisească.
Autor(i) Diacon dr. Liviu Petcu (coordonator)
Editura Basilica
An Aparitie 2010
Nr. Pagini 344
Limba Română
Dimensiuni (mm) 145 x 205 x 17
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.3700
Cod Produs BAS-9786068141381
25,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Povățuiri Duhovnicești : : Scrieri Patristice și Post Patristice :

Descriere Detaliată

"Confruntaţi cu diverse credinţe contradictorii şi confuze, creştinii au dorit o mai mare precizie în definirea credinţei lor. De pildă, apologeţii Bisericii au răspuns atacurilor iudaismului, gnosticismului sau elenismului, care negau realitatea întrupării Cuvântului lui Dumnezeu. Când însă a apărut în Biserică erezia ariană, care nega dumnezeirea Fiului şi erezia pnevmatomahă sau macedonianistă, care nega dumnezeirea Duhului Sfânt, Biserica, prin episcopii adunaţi la Sinodul I Ecumenic de la Niceea (325) şi la Sinodul al II-lea de la Constantinopol (381), a formulat Simbolul de credinţă Niceo-Constantinopolitan, care este o sinteză a credinţei Bisericii Ortodoxe Universale. [...] Lucrarea de faţă, alcătuită de Părintele diacon dr. Liviu Petcu, este un florilegiu de texte patristice care ne oferă o exegeză tematică a Crezului ortodox, articol cu articol." Din Cuvântul înainte al Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Simplul fapt că texte patristice sunt adunate într-un florilegiu sub un nume generic este un parcurs anevoios ce necesită răbdare şi meticulozitate. Eveniment editorial binevenit, volumul oferă ocazia aprofundării marilor adevăruri de credinţă, formulate în Simbolul niceo-constantinopolitan sau Crezul ortodox, de către creştinul contemporan, pe care trebuie să le cunoască, primească şi mărturisească. Se adresează unei societăţi româneşti tulburate de ritmul transformărilor. Or, tocmai în această perioadă de frământări şi căutări, crize, improvizaţii, temele teologice, din păcate, tratate superficial de mass-media, pot constitui un reazem moral şi spiritual de nădejde la provocările actuale şi viitoare.

Reunirea textelor patristice, referitoare la cele 12 articole ale Crezului între coperţile acestei cărţi, cu scopul de a-l explica, mărturiseşte importanţa cardinală a Simbolului de credinţă pentru viaţa şi mântuirea creştinului de azi şi dintotdeauna. Crezul ortodox, sinteză a adevărurilor de credinţă universală este normativ pentru credinţa Bisericii. Scopul Crezului elaborat de Părinţii primelor două Sinoade Ecumenice (Niceea - 325 şi Constantinopol - 381) a fost de a combate ereziile trinitare, precizând adevărul de credinţă, privitor la dogma Sfintei Treimi. Primele două Sinoade Ecumenice, cât şi celelalte cinci care au urmat, ce s-au ocupat cu formularea dogmei Întrupării, combătând ereziile hristologice, au lăsat Bisericii cel mai preţios tezaur de credinţă pe care teologii trebuie să-l pună la temelia studiilor despre învăţătura ortodoxă.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes