Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Omiliile despre pocăinţă, Viaţa Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca

Mai multe imagini

Omiliile despre pocăinţă, Viaţa Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca

Rezumat:

Deşi paginile acesteiu căţi par legate mai mult de vremea Sfântului şi Marelui Post, de învăţătura ei avem în fiecare zi nevoie, ca unii care, neîncetat păcătuind, avem trebuinţă neîncetat de îndemn şi călăuzire spre pocăinţă.

Autor(i) Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Sofronie al Ierusalimului
Editura Institutul Biblic (IBMBOR)
An Aparitie 2006
Nr. Pagini 226
Limba Română
Dimensiuni (mm) 132 x 203 x 10
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.2000
Cod Produs IBM-973616065
23,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Viețile Sfinților : : Predici și Omilii : : Scrieri Patristice și Post Patristice : : Biografii :

Descriere Detaliată

Prin lucrarea de faţă, Sfântul Ioan Gură de Aur ne convinge că multe sunt căile pocăinţei şi mare este făgăduinţa iertării dumnezeieşti, necuprins "adâncul îndurărilor" Parintelui ceresc. Şi ce dovadă mai puternică s-ar putea aduce întru întărirea celor spuse de Sfântul Ioan Gură de Aur, decât viaţa - scrisă de Sfantul Sofronie al Ierusalimului - a Mariei Egipteanca, pe care pocăinţa sinceră, cu "inima înfrântă şi smerită" şi lucrată cu necruţare de sine vreme îndelungată, a prefacut-o dintr-un vas al necurăţiei, al celor mai respingătoare şi ruşinoase patimi, într-un înger în trup, de care nu este vrednică lumea. (Prea Fericitul Parinte Teoctist)

"Stiind dar acestea, sa nu deznadajduim nici noi, dar nici sa ne trandavim. Amandoua sunt pierzatoare. Deznadejdea nu-l lasa pe cel cazut sa se scoale, iar trandavia il culca la pamant pe cel in picioare. Una ne lipseste de bunatatile ce le putem avea; cealalta nu ne lasa sa scapam de pacatele ce ne apasa. Trandavia ne arunca jos, chiar de-am fi in cer; deznadejdea ne pogoara in adancul pacatului; dar indepartarea deznadejdii ne face sa ne ridicam repede din adancul acela...Pavel a hulit, a prigonit, a ocarat; dar pentru ca s-a sarguit si nu a deznadajduit, s-a ridicat si a ajuns egal cu ingerii; Iuda a fost apostol; dar si pentru ca s-a trandavit, a ajuns vanzator"

"-Crede-ma, parinte, a zis ea catre el, ca am petrecut saptesprezece ani in acest pustiu, luptandu-ma cu poftele mele nebunesti ca si cu niste fiare slbatice... Dar eu indata lacrimam si-mi loveam pieptul cu mainile si-mi aminteam de fagaduinta pe care am facut-o cand am pleca in pustie. Ma duceam cu mintea la icoana Nascatoarei de Dumnezeu, chezasuitoarea mea, si plangeam in fata ei cerand sa alunge gandurile mele cele rele, care atacau astfel nenorocitul meu suflet. Dupa ce lacrimam indeajuns si imi bateam cu putere pieptul, vedeam o lumina care stralucea imprejurul meu. Si din acea clipa, peste potopul meu de ganduri venea o liniste statornica."

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes