Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Paza celor cinci simțuri

Paza celor cinci simțuri

Rezumat: Cartea, alcătuită din 12 capitole, este plină de sfaturi despre păzirea celor cinci simţiri, a imaginaţiei şi a inimii, dar arată şi care sunt îndulcirile cele duhovniceşti ale minţii. S-au adăugat lângă acestea minunea lipsirii sau întunecării soarelui ce s-a făcut pe vremea Răstignirii Domnului şi forma inimii omului.
Autor(i) Sf. Nicodim Aghioritul
Editura Egumenita
An Aparitie 2007
Nr. Pagini 456
Limba Română
Dimensiuni (mm) 140 x 205 x 17
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.3900
Cod Produs EGU-9789738926059
14,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Povățuiri Duhovnicești :

Descriere Detaliată

Pentru a înţelege mai bine problema care urmează, imaginează-ţi în gândul [tău] că trupul se aseamănă unui palat împărătesc făcut cu o arhitectură prea înaltă de către un Ziditor cu înţelepciune nemărginită. Capul este cerdac, inima este cămară prea tainică, grabnici alergători sunt duhurile, aducători şi străbătători sunt venele sub formă de ţevi, iar ferestre sunt cele cinci organe ale simţurilor. Iar sufletul - sau, mai bine zis, mintea - (căci Sfântul Calist numeşte tot minte sufletul curăţit) trebuie să îl socoteşti ca pe un împărat înconjurat de trei puteri principale: raţiunea, simţirea şi voinţa. Aceste puteri se află în toate părţile trupului (sufletul se află în trup - spune dumnezeiescul Damaschin - ca şi focul care se află în tot fierul cel înroşit) iar ca unealtă ratională prin care lucrează [lucrurile] mai deosebite, are creierul. Scaunul lucrării şi puterii sale celei simţitoare şi voitoare, precum şi al fiinţei sale, îl reprezintă inima - după cum se va vedea mai pe urmă. Acest împărat are ca hârtie tabla imaginaţiei pentru a scrie câte vin din afară prin ferestrele simţurilor.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes