Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Pelerinaj la Mormântul Domnului

Mai multe imagini

Pelerinaj la Mormântul Domnului

Rezumat: Cartea de faţă prezintă, biblic şi istoric, Ţara Sfântă, Mormântul Domnului şi Sinaiul, cu toate legăturile duhovniceşti pe care le-au avut de-a lungul secolelor cu Biserica Ortodoxă Română, precum şi ajutoarele acordate de domnitorii români acestor aşezăminte sacre, în dorinţa evanghelică de a ajuta Bisericile Ortodoxe aflate sub ocupaţie otomană, ca un act de solidaritate şi conştiinţă creştină ce onorează istoria neamului nostru.
Autor(i) Arhimandrit Ioanichie Balan
Editura Man. Sihastria Neamt
An Aparitie 2010
Nr. Pagini 512
Limba Română
Dimensiuni (mm) 135 x 200 x 25
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.5160
Cod Produs SIHNT-9789737897664
14,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Enciclopedii și Albume :

Descriere Detaliată

"...După 15-20 de minute de rugăciune, lumea din biserică observă o lumină puternică, ca un fulger, care coboară prin cupola mare a Bisericii şi care intră în Sfântul Mormânt, aprinzând vata presărată pe lespede. Timp de câteva minute, vata nu arde, iar patriarhul o adună cu mâinile, o pune apoi în două cupe de aur cu găuri şi iese în Capela Îngerului, prima începere din Sfântul Mormânt. Aici, aprinde două buchete de câte 33 de lumânări, iar cupele le dă, pe geam, la doi diaconi ortodocşi. În cele din urmă, Patriarhul iese în biserică cu cele două buchete de lumânări şi împarte focul tuturor celor prezenţi, strigând "Veniţi de luaţi lumină".

Pentru a păstra o legătură vie cu istoria, în sprijinul Pelerinajului pe care ni-l prezintă, autorul a cercetat cu viu interes şi unele izvoare şi documente de mare preţ, păstrate cu grijă, în pofida timpului, în biblioteci şi arhive din străinătate, pentru a ne dezvălui adevărul definitoriu că "nicio altă ţară nu a acordat atâta ajutor material şi moral" locurilor Sfinte cât au acordat Ţările Române. Lucrarea Părintelui Ioanichie nu este o carte cu caracter exclusiv ştiinţific, autorul reuşind să îmbine cu eficienţă latura spirituală şi istorică, fiind călăuzit de adevărul că "Logosul s-a întrupat în istorie".

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes