Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Regulile mici

Mai multe imagini

Regulile mici

Rezumat: Lucrarea de faţă este rodul convorbirilor purtate de Sfântul Vasile cel Mare cu monahii retraşi lângă râul Iris din Asia Mică şi sunt structurate sub formă de întrebări şi răspunsuri, în număr de 318.
Autor(i) Sfântul Vasile cel Mare
Editura Institutul Biblic (IBMBOR)
An Aparitie 2010
Nr. Pagini 251
Limba Română
Dimensiuni (mm) 123 x 203 x 10
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.1980
Cod Produs IBM-9789736161452
16,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Povățuiri Duhovnicești :

Descriere Detaliată

Conţinutul Regulilor mici este mai bogat şi mai variat decât cel al Regulilor mari, tratând inclusiv tâlcuiri pe scurt ale unor texte din Sfânta Scriptură, destinate monahilor începători. Regulile mici, redate în acest volum, continuă învăţăturile mai generale pe aceeaşi temă, expuse în scrierea anterioară, Regulile mari. Marea majoritate a întrebărilor şi a răspunsurilor din acest tratat privesc, însă, principiile unei vieţuiri în obştea monahală, atentă la cele mai mici detalii prezente în lucrarea de înduhovnicire a sufletului celui care a renunţat la toate pentru a-L urma pe Hristos.

Se poate remarca din paginile acestei lucrări că centrul vieţii călugăreşti este comuniunea monahului cu Dumnezeu şi cu obştea monahală. Astfel, efortul ascetic pentru eliberarea personală de patimile egoiste se îmbină cu ascultatrea faţă de conducătorul obştii, dar şi cu dezvoltarea  unor relaţii de frăţietate în cadrul comunităţii monahale, după modelul descris de Sfinţii Apostoli în Evanghelie.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes