Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Rost, decembrie 2011-ianuarie 2012 - fata

Mai multe imagini

 • Rost, decembrie 2011-ianuarie 2012 - fata
 • Rost, decembrie 2011-ianuarie 2012 - spate
 • Rost, decembrie 2011-ianuarie 2012 - cuprins

Rost, Decembrie 2011 - Ianuarie 2012

Rezumat: Revista Rost, Decembrie 2011 - Ianuarie 2012, dedicata lui Petre Tutea. Rost este o publicatie lunara de orientare conservatoare, nationala si crestina. Publicatia cuprinde articole si comentarii pe teme de acualitate politica, sociala și culturala.
Editura Asoc. Rost
Editie Anul IX, Nr. 104-105, Decembrie 2011 - Ianuarie 2012
Nr. Pagini 96
Limba Română
Dimensiuni (mm) 163x232x4
Greutate (kg) 0.1100
Coordonator Claudiu Tarziu
ISSN 1583-6312
Cod Produs ROST104-105
5,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Reviste : : Rost :

Descriere Detaliată

Din cuprins:

Craciunul: cit pentru trup si cit pentru suflet?

Spectrul unui guvern mondial

Economia centrata pe familie

O istorie sociala (inca) vie

Invatamintul romanesc

Esecul "omului autonom"

Petre Tutea sau notorietatea intelepciunii

Despre filosofi si filosofie


Recenzie

Numărul 104-105 al revistei „ROST” este o adevărată epistolă despre Onoare, centrată pe personalitatea marelui gânditor creştin Petre Ţuţea. Lectura rândurilor despre acest român de onoare este o gustare a „fructelor târzii din copacul gândirii lui Ţuţea”, culese şi puse pe talger în paginile revistei de Răzvan Codrescu, Radu Preda, Dan Ciachir, Florin-Ciprian Mitrea şi Vlad Diaconu. De altfel, cititorul are şansa de a se delecta din articolul semnat chiar de Petre Ţuţea, intitulat „Despre filosofi şi filosofie” şi publicat pentru prima dată în „Puncte cardinale” în 1992. Gânditorul îi face o radiografie filozofului, punându-i un diagnostic dur, stabilit încă de Tertullian, şi anume cel de „patriarh al ereticilor”: „Refuzând Absolutul ca instanţă supremă şi absolutizând ilegitim dimensiunea imanentă a cunoaşterii, spiritul filosofic cade în infinitul rătăcirii raţionale.”

Abordarea personalităţii lui Petre Ţuţea nu se limitează doar la statutul său bine-cunoscut de filozof, ci şi la specialitatea sa care l-a făcut recunoscut de contemporani, după cum povesteşte Florin-Ciprian Mitrea, „drept una dintre cele mai strălucite minţi ale generaţiei sale în domeniul economic”. Gânduri pe marginea unuia dintre ultimile dialoguri prin care Petre Ţuţea îşi scria testamentul pentru generaţiile tinere le găsiţi semnate de Vlad Diaconu, care ne oferă esenţa cuvintelor filozofului într-un articol „despre (dez)onoare”: „Şi mai este necesar Petre Ţuţea pentru că ne mustră şi ne ajută să vedem că nu doar conspiraţiile, nu doar marile puteri şi masonii sînt cauza prăbuşirii noastre, ci şi noi înşine.”

Ciorchinelor de cuvinte bogate în mustul înţelepciunii lui Ţuţea se adaugă un interviu cu Părintele Amfilohie de la Mănăstirea Diaconeşti „Despre demnitatea creştină”, din care aflăm că adevărata demnitate a creştinului se rezumă la purtarea Crucii. Despre etica onoarei citiţi în articolul semnat de Alain de Benoist, care oferă şi o definiţie a acesteia: „Până la urmă onoarea însăşi nu-i nimic altceva decât fidelitatea faţă de normele de existenţă pe care le-am adoptat, faţă de propria noastră imagine despre noi înşine.”

Şi la ce ar ajuta atâta teorie despre onoare, dacă ar lipsi un exemplu viu, care să fie pentru cititor spre luare-aminte? Acest fapt nu a fost trecut cu vederea, de aceea în paginile revistei găsim „un episod de onoare şi eroism de acum 75 de ani”, centrul căruia a fost colonelul Jose Moscardo Ituarte pe timpul războiului civil din Spania şi care, pentru salvarea ţării de mâinile comuniştilor, a refuzat să predea cetatea Alcazar din oraşul Toledo în schimbul vieţii fiului său, asistând telefonic la execuţia acestuia. „Câtă bărbăţie şi câtă dragoste de patrie în omul acesta, care preferă să-şi vadă ucis copilul decât să predea Alcazarul, în care se închisese falanga onoarei spaniole!” În acelaşi material semnat de Răzvan Codrescu aflaţi mai multe şi despre românii care au ales să se încadreze în armata naţionalistă spaniolă pentru a lupta contra comunismului.

Pe lângă acestea revista cuprinde crâmpeie din amintirile despre ultima Liturghie a Părintelui Calciu; aflaţi şi despre o teorie economică mai puţin discutată, şi anume cea a economiei centrate pe familie; despre învăţământul românesc, eşecurile acestuia şi de unde ar veni colacul de salvare; despre rezultatul imaginaţiei diabolice şi cât de mult aceasta a pus stăpânire pe realitate, dar şi despre redescoperirea Crăciunului ca sărbătoare a Naşterii Domnului în timpul în care românii limitează evenimentul numai la masa de sărbătoare şi la schimbul de cadouri.

Astfel, revista „ROST” pe lunile decembrie 2011 – ianuarie 2012 este, fără îndoială, un coş plin de fructe ale înţelepciunii din care fiecare se poate înfrupta pe îndestulate.

Autor: Ecaterina Luțișina

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Alți clienți au atașat acestui produs următoarele etichete:

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.

Parerile celor care au folosit acest produs

 1. o publicaţie plină de ROST Recenzie scrisa de Ecaterina Luţişina
  Pret
  Valoare
  Calitate

  Nu pot să nu-l citez pe Ionuţ Trandafirescu, care zice aşa: Dacă nu vrei să mori prost, abonează-te la ROST!:) (Publicat pe 21.03.2012)


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes