Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Set 'Ne vorbește Părintele Cleopa' - 18 volume

Set 'Ne vorbește Părintele Cleopa' - 18 volume

Rezumat:

Beneficiază de reducerea de 12% la achiziționarea setului complet "Ne vorbește părintele Cleopa" de la Mănăstirea Sihăstria Neamț. Astfel, în loc să plătiți 124 lei, cumpărându-le separat din alte librării, plătiți doar 109 lei achiziționând setul complet "Ne vorbește Părintele Cleopa".

Editura Man. Sihastria Neamt
An Aparitie 2012
Limba Română
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 2.7600
Cod Produs PROMO3
109,00 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Seturi : : Monahism :

Descriere Detaliată

Părintele Cleopa (pe numele de mirean, Constantin) s-a născut într-o familie de țărani, fiind al cincilea copil din cei zece ai familiei lui Alexandru Ilie. Urmează cursurile școlii primare din satul natal, făcând apoi trei ani de ucenicie duhovnicească la schimonahul Paisie Olaru, pustnic în Schitul Cozancea.

În decembrie 1929 se alătură obștii schitului Sihăstria, alături de fratele mai mare, Vasile. Pe 12 decembrie 1932, de ziua Sfântului Ierarh Spiridon, sunt primiți în obștea schitului. În 1935 este luat în armată, în orașul Botoșani. În 1936 se reîntoarce la schit și este uns în monahism pe 2 august 1937, primind numele călugăresc de "Cleopa". În iunie 1942 este numit locțiitor de egumen, din cauza stării precare de sănătate a starețului Ioanichie Moroi.

Pe 27 decembrie 1944 este hirotonit ierodiacon, iar pe 23 ianuarie 1945 este hirotonit ieromonah de către Episcopul Galaction Cordun, pe atunci stareț al Mănăstirii Neamț. Ulterior este numit oficial egumen al Schitului Sihăstria.

În 1947, Schitul Sihăstria este ridicat la rang de mănăstire, iar protosinghelul Cleopa Ilie este hirotesit arhimandrit, cu aprobarea patriarhului Nicodim Munteanu. În 1948, urmărit de Siguranță, se retrage pentru șase luni în pădurile din jurul Mănăstirii Sihăstria, iar pe 30 august 1949, arhimandritul Cleopa Ilie este numit stareț al Mănăstirii Slatina Suceava unde se transferă alături de 30 de călugări din obștea Mănăstirii Sihăstria, ca urmare a deciziei patriarhului Justinian Marina.

Întemeiază la Mănăstirea Slatina o obște care numără peste 80 de persoane. Între 1952-1954, este urmărit de Securitate și se retrage în Munții Stănișoarei, împreună cu ieromonahul Arsenie Papacioc. După doi ani este readus în mănăstire, din dispoziția Patriarhului Justinian.

În 1956, revine la metanie, iar în primavara anului 1959, se retrage pentru a treia oară în Munții Neamțului, unde își petrece următorii 5 ani. Revine la Mănăstirea Sihăstria în toamna anului 1964, ca duhovnic al întregii obști, și povățuiește fără întrerupere atât calugări, cât și mireni, timp de 34 de ani.

Încetează din viață pe 2 decembrie 1998.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.

Parerile celor care au folosit acest produs

  1. Valoarea este inestimabila Recenzie scrisa de CRISAN IBOLYA MARIA
    Calitate
    Pret
    Valoare

    Indrumarea si sfaturile pentru un mod de viata crestina ar trebui citite de toata lumea, indiferent de varsta sau ocupatie, deci este o idee excelenta. Sunt pentru educatia prin biserica ORTODOXA. Copii sunt curati, in sufletelul lor nu s-a alterat samanta primita la sfanta taina a botezului si sunt receptivi la invataturile teologice. Bineinteles, trebuie bibliografie pentru a preda. Simplitatea si in acelasi timp profunzimea stilului face setul "Ne vorbeste Parintele Cleopa " cea mai buna lectura didactica pentru toata lumea crestina. (Publicat pe 06.01.2014)


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes