Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Sfânta Cuvioasă Teodora, comoara Tesalonicului

Mai multe imagini

Sfânta Cuvioasă Teodora, comoara Tesalonicului

Rezumat: Sfanta Teodora din Salonic este o sfanta a carei viata este iesita din comun... Dupa ce ea s-a casatorit si a dus o viata de familie, Dumnezeu a vrut sa ii ia la El pe doi dintre copii ei, lasand-o in viata doar pe fiica ai, care avea sa devina Sfanta Teopisti. Ramanand mai apoi vaduva, Sfanta Teodora a fost calugarita imediat dupa intrarea ei in manastire, pentru ca Sfantul Arhidiacon si Mucenic Stefan i-a vorbit din icoana cuvioasei starete Ana, spunandu-i prooroceste: "Tine-o, Ana, pe Teodora, randuieste-o degraba in obstea noastra. Este darul lui Dumnezeu pentru manastirea noastra si pentru orasul Tesalonic, dupa fratele meu, Sfantul Mare Mucenic Dimitrie" Sfanta Teodora isi va face loc in sufletele celor care vor citi aceasta carte luand pilda de jertfelnicie, de ascultare, de rugaciune si de nevointa.
Autor(i) Monahia Teodora Hambaki
Editura Egumenita
An Aparitie 2007
Nr. Pagini 157
Limba Română
Dimensiuni (mm) 130 x 214 x 9
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.1690
Cod Produs EGU-9789731710501
5,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Viețile Sfinților : : Biografii :

Descriere Detaliată

RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTA TEODORA

Sfântă Teodora, izvorâtoare de mir şi mare făcătoare de minuni, la vreme de necaz la tine alergăm cu zdrobire de inimă, ştiind că mult i-ai ajutat pe toţi cei care ţi-au cerut ajutorul cu credinţă. Cum ai binecuvântat încă din timpul vieţii mănăstirea Sfântului Ştefan, aşa binecuvintează toate mănăstirile şi schiturile ortodoxe, pe toate monahiile şi pe toţi monahii, pe toţi cei începători în viaţa monahală, ca să rămână statornici pe calea îngustă pe care au pornit. Tu, care te-ai folosit de sfinţenia duhovnicului tău, ajută-i pe toţi preoţii să fie păstori pricepuţi, roagă-te Sfântă, pentru toţi ierarhii bisericii lui hristos să rămână în dreapta credinţă şi să o mărturisească fără teamă la vreme de prigoană sau rătăcire.

Ai grijă de toate familiile creştine, de toţi părinţii şi de copiii lor. Îndepărtează de la ei toată tulburarea, toată ispita şi toată cearta. Vezi şovăiala tinerilor care nu ştiu unde le e locul, în lume sau în mănăstire, şi roagă-te pentru ei, ca să-şi înţeleagă chemarea şi să facă întru toate voia lui Dumnezeu. Aşa cum pe fiica ta, Sfânta Teopisti, ai ajutat-o să urce pe scara virtuţiilor, aşa ajută-ne şi pe noi că greu e războiul care ne stă înainte. Povăţuieşte-ne pe calea smereniei, pe calea rugăciunii şi a nevoinţei. Alungă de la noi pe necuratul diavol care vrea să ne facă de ruşine aruncându-ne în tina păcatului.

Fii în faţa inimilor noastre ca o icoană vie, Sfântă Teodora, ca ducând noi lupta cea bună să ne învrednicim de raiul cel gătit sfinţilor şi de bucuria Împărăţiei Cerurilor, pe tine să te lăudăm, iar Dumnezeului Cel în Treime lăudat să îi aiducem slavă şi închinăciune în vecii vecilor. Amin

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes