Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Sfânta Liturghie în viața credincioșilor

Mai multe imagini

Sfânta Liturghie în viața credincioșilor

Rezumat: Părintele dr. Ioan Pop, actualmente preot misionar român în Toronto, Ontario, Canada, desfăşoară activitatea sa preoţească pastorală şi misionară de peste 25 de ani, iar în prezenta lucrare, ne lămureşte în privinţa unui domeniu de maximă importanţă pentru viaţa Bisericii Ortodoxe: impactul real mistagogic şi pastoral al slujirii Sfintei Liturghii în viaţa credincioşilor.
Autor(i) Pr. Dr. Ioan Pop
Editura Ecclesiast
An Aparitie 2011
Nr. Pagini 293
Limba Română
Dimensiuni (mm) 160 x 220 x 13
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.3770
Cod Produs ECC-9786069286098
26,50 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Tâlcuiri și Cateheze : : Teologie Contemporană :

Descriere Detaliată

Sfânta Liturghie – temeiul si izvorul filantropiei crestine În întelesul ei profund teologic, Sfânta Liturghie este, în acelasi timp, lucrare de multumire sau recunostintă a poporului credincios pentru Dumnezeu si lucrare sfintitoare a lui Dumnezeu pentru popor. Traditia patristică a definit prin termenul „Liturghie” comuniunea de iubire vesnică dintre Persoanele Sfintei Treimi, de care sunt chemate să se împărtăsească prin har toate fiintele create. Făptura umană era chemată să ajungă „fiu” al lui Dumnezeu, prin harul Sfântului Duh, să intre si să trăiască vesnic în iubirea nemărginită a Sfintei Treimi. Atunci, însă, în rai, când omul a iesit din fericita comuniune cu Persoanele Sfintei Treimi prin neascultare, Tatăl L-a trimis pe Fiul Său în lume, pentru ca, pe omul cel căzut, să îl răscumpere din tirania păcatului, a mortii si a diavolului, să îl readucă la fericirea cea dintâi, să ducă până la jertfa de Sine dragostea Sa fată de om, dăruindu-i nemurire prin Învierea Sa. Toată viata pământească a Domnului nostru Iisus Hristos a fost o mărturie vie, cu fapta, a modului în care Dumnezeu iubeste pe om, iar Jertfa de pe Cruce si Învierea au fost actele supreme de iubire ale Sfintei Treimi fată de noi. Mântuitorul a biruit moartea prin moarte, pentru că a primit-o de bunăvoie, din iubire si din ascultare. Iubirea jertfelnică L-a făcut să moară, iubirea plină de milostivire I-a dat biruinta asupra mortii, iubirea a făcut din moartea Sa jertfa curată, adusă pentru întreaga lume, prin care omul a fost readus la bucuria comuniunii cu Dumnezeu. Moartea si Învierea Sa au dat nastere unei noi umanităti în care trăieste o nouă viată si anume viata divino-umană a lui Hristos. Prin această nouă umanitate, Dumnezeu revarsă pururi darurile Sale prin Sfintele Taine, si prin toate lucrările sacramentale ale Bisericii. Prin Taina Sfintei Euharistii noi ne împărtăsim de Trupul Lui mereu frânt si jertfit spiritual pentru noi, iar prin acest Preacurat Trup si Preacinstit Sânge noi gustăm simtirile curate ale umanitătii lui Hristos. „Prin trupul Cuvântului lui Dumnezeu, spune Părintele Dumitru Stăniloae, simtim si gustăm frângerea si jertfirea din milă pentru noi. Prin Trupul dat nouă simtim pe Cuvântul lui Dumnezeu vibrând de dragoste fată de noi, vrând să sădească în noi dragostea Sa altruistă si jertfelnică.” (fragment din capitolul III, subcapitolul 3.4 Sfânta Liturghie – temeiul si izvorul filantropiei crestine)

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes