Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Sfanta Manastire Putna, Prezentare

Mai multe imagini

Sfanta Manastire Putna, Prezentare

Rezumat: Centrul de Cercetare şi Documentare „Ştefan cel Mare” al mănăstirii Putna împreună cu Editura „Mitropolit Iacov Putneanul” prezintă broşura „Sfânta Mănăstire Putna”-cheia către tainele uneia dintre cele mai importante mănăstiri româneşti.
Editura Man. Putna
Nr. Pagini 32
Limba Română
Dimensiuni (mm) 160x225x4
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.0900
Cod Produs SMPPREZ
8,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Broșuri :

Descriere Detaliată

„Să facem din Putna Ierusalim al neamului românesc şi din mormântul lui Ştefan cel Mare altar al conştiinţei naţionale.” a zis cândva Mihai Eminescu. Astfel, prin intermediul acestei broşuri obţineţi informaţia din primă sursă despre istoria Ierusalimului românesc şi despre podoaba fără de preţ a acestuia – Sfântul Voievod Ştefan. Editată în 2011, aceasta cuprinde datele istorice sistematizate în texte accesibile cititorului, precum şi fotografii de cea mai bună calitate din interiorul mănăstirii, dar şi ale odoarelor păstrate în muzeul lăcaşului şi în Turnul Tezaurului.

Autorii vă ghidează de la anul 1466 care marchează începutul istoriei mănăstirii, prin valurile tumultoase ale istoriei când Bucovina este ocupată de austrieci, legănându-vă lin pe apele Marii Serbări de la Putna, care a adunat floarea junimii române la mormântul Sfântului Ştefan şi în final, atingând malurile contemporaneităţii şi ale ultimilor evenimente importante ale căror gazdă a fost numeroasa obşte de călugări români.

In broşură nu doar citiţi, ci şi vedeţi renumitul acoperământ de mormânt al Doamnei Maria de Mangop – singura piesă cunoscută astăzi care adună la un loc toate însemnele de putere ale ultimilor împăraţi bizantini. Dar aceasta nu e tot. Răsfoind broşura, aflaţi legătura dintre Sfântul Ierarh Ilie Iorest şi mănăstirea Putna, cine l-a uns ca Domn pe Ştefan cel Mare, ce rol a jucat mănăstirea în arta şi cultura medievală sud-est europeană în secolele XV-XVI, ce taine conţine Tetraevanghelul de la Humor, precum şi care sfinţi sălăşluiesc în vatra Ierusalimului românesc.

Citeşte broşura mănăstirii Putna, cunoaşte istoria aşa cum au văzut-o şi au trăit-o cei mai sinceri români, iubeşte cetatea care a izvorât dreapta credinţă în mădularele neamului românesc!

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes