Skip to Store Area:

Pasul 1 Pasul 2 Pasul 3

Incepand cu data de 25 mai 2015, magazinul nostru nu se va mai aproviziona cu carti noi. Mai puteti comanda cartile de pe site pana la epuizarea stocului, sau insemne ortodoxe autoadezive in cantitate nelimitata. Va multumim pentru intelegere!

Simbolul de Credinţă pe înţelesul copiilor

Mai multe imagini

Simbolul de Credinţă pe înţelesul copiilor

Rezumat: Lucrarea este concepută ca o introducere narativă, îmbogăţită de sugestive ilustraţii şi inspirate punctări teoretice, în istoria şi bogăţia de sensuri a celor 12 articole ale Crezului.
Autor(i) Preot Nicolae-Cristian Câdă, Narcisa-Mihaela Câdă, Ana Pascu, Ani-Eliza Busuioc
Editura Basilica
An Aparitie 2011
Nr. Pagini 48
Limba Română
Dimensiuni (mm) 211 x 260 x 5
Tip Coperta Flexibila
Greutate (kg) 0.2380
Cod Produs BAS-9786068141442
13,90 RON
Produs epuizat
la furnizor.
Acest produs nu se mai gaseste la furnizor (cel putin pana la o eventuala reeditare).

Acest produs face parte din următoarele categorii: : Cărți : : Cărți pentru Copii :

Descriere Detaliată

Simbolul de credinţă sau Crezul este mărturie şi rugăciune deopotrivă. A fost formulat de Părinţii Bisericii participanţi la primele două sinoade ecumenice desfăşurate la Niceea, în anul 325, şi la Constantinopol, în anul 381, şi a devenit mărturia definitorie a Tradiţiei Bisericii. Rostirea Crezului, prevăzută în rânduiala premergătoare Botezului şi la Sfânta Liturghie, la alte slujbe, precum şi în canonul zilnic de rugăciune al fiecărui creştin, aduce în permanenţă această mărturie în atenţia membrilor Bisericii. De aceea, pentru a fi înţelese mai uşor elementele esenţiale învăţăturii creştine, autorii propun un mic ghid catehetic pornind de la principala mărturie de credinţă a Bisericii. Deoarece, pentru copii, naşii sunt cei care la Botez fac această mărturie, rostind Crezul în numele şi în locul lor, primii vizaţi de ghid sunt copiii, care pe măsura înaintării în vârstă trebuie să crească şi în cunoaşterea şi asumarea modului de a gândi şi de a fi prin faptă şi cuvânt mărturisitori vii ai lui Hristos. Aşa cum arată Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Cuvântul înainte, acest produs editorial inedit, realizat de redacţia revistei "Chemarea credinţei", publicaţie a Patriarhiei Române pentru copii şi pentru familia creştină, "este o expresie a importanţei acordate Crezului. Explicând celor mici, pe înţelesul lor, articolele Crezului, lucrarea îi pune în legătură pe aceştia - şi împreună cu ei pe familia lor - cu nucleul sau miezul credinţei creştine. Fiind vorba despre un ghid, mai degrabă spiritual decât pedagogic, cartea nu are caracteristicile unui manual obişnuit. Parcursul catehetic al micilor cititori este deschis printr-o invitaţie la lectură, desfăşurată nu solitar, ci în spiritul comunitar al Bisericii: în compania părinţilor trupeşti, a naşilor, ori sub îndrumarea părintelui spiritual". Parcurgând cele 15 secţiuni ale lucrării, încadrate de introducere şi un epilog, cititorii găsesc clarificări pentru reperele învăţăturii creştine. Pe lângă aceste explicaţii, fiecare secţiune cuprinde o povestioară, menită să facă mai accesibile reperele teoretice şi, mai mult, să sublinieze legătura credinţei mărturisite prin cuvânt cu viaţa în familie, la şcoală şi în societate. În acest sens, compoziţia secţiunilor este întregită de desene care surprind personaje şi scene evocate în textul cărţii.

Recomandări

Etichete Descriptive ale Produsului

Folosește spații pentru a separa etichetele. Folosește ghilimele simple (') pentru expresii.


Color Swatches Magento extension by Galathemes Magento Themes